HOME  |  Bestuur en Organisatie  |  Elektronisch gemeenteblad  |  Gemeenteblad 13, januari 2015 - Wijziging Verordening Winkeltijden Gemeente Nunspeet 1997

Op 1 juli 2013 is de nieuwe Winkeltijdenwet van kracht geworden. Hierdoor is de Winkeltijdenverordening aangepast. In de nieuwe Winkeltijdenwet blijven de wettelijke verboden om winkels op zon- en feestdagen en op werkdagen voor 6 uur en na 22 uur open te stellen, op zichzelf bestaan. Het Vrijstellingenbesluit Winkeltijdenwet is wel vervallen. Een groot aantal vrijstellingen op het verbod om op zon- en feestdagen open te zijn, zijn van rechtswege vervallen. Het gaat  hier om vrijstellingen voor vormen van detailhandel die traditioneel al veel (ook) op zon- en feestdagen plaatsvinden, o.a. cafetaria‚Äôs/snackbars, ijscomannen, videotheken,winkels in musea en bejaardenoorden.

De vrijstellingen die voor de gemeente Nunspeet van toepassing zijn (bepaalde winkel, straatverkoop en bejaardenoorden) zijn vanuit het oude Vrijstellingenbesluit Winkeltijdenwet overgeheveld naar de Verordening Winkeltijden gemeente Nunspeet 1997.

De verordening treedt in werking op de dag na bekendmaking (28 januari 2015)