HOME  |  Bestuur en Organisatie  |  Elektronisch gemeenteblad  |  Gemeenteblad 50, 28 december 2017 - Achtste wijziging Apv 2010

Gemeenteblad 50, 28 december 2017 - Achtste wijziging Apv 2010

De gemeenteraad heeft op 21 december 2017 de achtste wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Nunspeet 2010 vastgesteld.
De meest in het oog springende wijziging betreft een voortvloeisel uit de nieuwe Wet aanpak woonoverlast, die op 1 juli 2017 in werking is getreden.
Op grond van de gewijzigde Apv heeft de burgemeester de bevoegdheid gekregen om bij ernstige en herhaaldelijke woonoverlast gedragsaanwijzingen op te leggen aan de overlastgever.

Naast enkele andere wijzigingen biedt de gewijzigde Apv de politie en burgemeester tevens meer mogelijkheden om op te treden tegen hinderlijk drugsgebruik en vechtpartijen.

Te downloaden: