HOME  |  Bestuur en Organisatie  |  Vacatures  |  Juridisch Beleidsmedewerker Werk en Inkomen

Juridisch Beleidsmedewerker Werk en Inkomen

Dit item is verlopen op 23-05-2017.

Nunspeet ligt op de Veluwe en heeft bijna 27.000 inwoners. Nunspeet heeft ruimtelijke kwaliteiten, is centraal gelegen en is door het afwisselende landschap met heide, bossen, weilanden en het Veluwemeer geliefd bij toeristen en dagjesmensen. Onze gemeente bestaat uit de dorpen Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten.

Binnen de gemeentelijke organisatie hanteren we vier kernbegrippen: Vakmanschap, Verbinding, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen. Deze kernbegrippen laten we zien in ons gedrag en dragen we uit als organisatie. We werken van buiten naar binnen. Dit betekent uitstijgen boven je eigen organisatie, je eigen team en je eigen professie. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk en daarom bieden we onze medewerkers volop kansen voor scholing  en persoonlijke groei.

De gemeente Nunspeet werkt actief samen met andere gemeenten binnen de NEO-netwerksamenwerking (Nunspeet, Elburg, Oldebroek) en binnen de regio. Daarnaast zoeken we ook met partnerorganisaties de samenwerking.

Vanaf 2012 is ‘Het Nunspeets Werken (HNW)’ ingevoerd in onze organisatie. We hebben binnen HNW doelstellingen geformuleerd op gebied van cultuur, organisatie, faciliteiten en bereikbaarheid. Een belangrijk en heel zichtbaar onderdeel van HNW is het verbouwde gemeentehuis.

De afdeling Dienstverlening, Team Sociaal, voert voor de gemeente Nunspeet de Participatiewet, IOAW, IOAZ, Bbz, Schuldhulpverlening, Minimabeleid en de WMO uit met circa 20 medewerkers.

Wij zoeken ter versterking van ons team een:

Juridisch Beleidsmedewerker Werk en Inkomen

34 uur per week

Het Sociaal Domein is de afgelopen jaren flink in ontwikkeling. Hierdoor krijgen we niet alleen meer inwoners die een beroep doen op onze ondersteuning maar zijn ook veel vragen complexer geworden en is er een integrale benadering noodzakelijk. Als Juridisch Beleidsmedewerker Werk en Inkomen heb je een veelzijdige en uitdagende functie. Je toetst rapportages en beschikkingen niet alleen op rechtmatigheid maar verliest hierbij de doelmatigheid niet uit het oog. Je kunt prima overweg met bezwaar- en beroepsprocedures, maar een oplossing via mediation is voor jou nog uitdagender. Jouw juridische kwaliteiten weet je ook te benutten en te combineren met inzicht in beleidsvraagstukken bij het schrijven van verordeningen, beleidsregels en nota’s.

Het takenpakket

Jouw taken bestaan in hoofdzaak uit:

• In samenwerking met collega’s ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleid
  • op gebied van werk en inkomen;
  • Het zelfstandig opstellen van verordeningen, beleidsregels en beschikkingen op gebied van werk en inkomen;
  • Het ontwikkelen van werkprocessen, rapportages, brieven en beschikkingen;
  • Schrijven van informatieteksten;
  • Het geven van voorlichting aan inwoners;
  • Samenwerken met externe partners zoals welzijnsorganisaties, hulpverlenende instanties en werkgevers om beleid af te stemmen met de samenleving;
  • Mediation;
  • Het juridisch toetsen en beoordelen van rapportages en beschikkingen;
  • Het afhandelen van bezwaar-, beroeps- en hoger beroepszaken, hoofdzakelijk op het gebied van werk en inkomen;
  • Collegiale ondersteuning van de juridisch medewerker WMO;
  • Het coachen en ondersteunen van consulenten;

Wat verwachten wij van jou?

Wij zoeken een gedreven en enthousiaste collega die juridische kwaliteiten heeft maar ook in staat is om beleid te ontwikkelen. Ervaring met de Participatiewet is noodzakelijk maar omdat wij integraal werken is affiniteit met de andere beleidsterreinen in het Sociaal Domein ook onmisbaar.

• Minimaal HBO werk en denkniveau;
  • Juridische opleiding en ervaring in het Sociaal Domein;
  • Brede actuele kennis van en ervaring met de huidige ontwikkelingen in het sociaal domein en in het bijzonder de Participatiewet;
  • Goede communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk;
  • Coachingsvaardigheden;
  • Een open en verbindende houding en in staat informatie over te dragen;
  • Aantoonbare ervaring of affiniteit met beleidsontwikkeling.

Salaris

De gemeente Nunspeet heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eigentijds systeem van ‘werken op maat’, waarbij de werksituatie goed kan worden afgestemd op de thuissituatie. Deze functie is ingeschaald op salarisniveau 10. Inschaling kan plaatsvinden, natuurlijk afhankelijk van ervaring en opleiding, tot maximaal €  4.121,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Informatie

In eerste instantie bieden wij je een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Vervolgens behoort een vaste aanstelling bij gemeente Nunspeet tot de mogelijkheden. Wil je meer weten over de functie en de werkzaamheden, dan kun je hierover contact opnemen met Rook Sintmaar-tensdijk, tijdelijk coördinator team sociaal, doorkiesnummer (0341) 25 93 70. Voor informatie over de werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met Tineke van Nieuwenhoven, P&O adviseur, doorkiesnummer (0341)25 9429.

Heb je interesse?

Als je interesse hebt in deze functie, willen wij je vragen dit voor 23 mei 2017 aan ons kenbaar te maken. Stuur dan je sollicitatie, voorzien van curriculum vitae, aan het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet, naar sollicitaties.016616@werkeningelderland.nl

Selectiegesprekken

De selectiegesprekken vinden plaats in week 22.