HOME  |  Bestuur en Organisatie  |  Vacatures  |  Projectleider

Projectleider

Dit item is verlopen op 06-06-2016.

Directieteam Programma’s en Projecten van de gemeente Nunspeet is op zoek naar een:

Projectleider m/v

26 uur per week

Algemene informatie

De gemeente Nunspeet bestaat uit vijf afdelingen en vijf directieteams. Het directieteam Programma’s en Projecten bestaat uit 6 enthousiaste collega’s en kent een zakelijke en prettige werksfeer.  

Het takenpakket

Je houdt je bezig met extern georiënteerde projecten. Bij de start van je functie betreffen je werkzaamheden het project ‘Oostelijke rondweg en bedrijventerrein de Kolk’ en het programma ‘Centrum Nunspeet’. Als projectleider is voor jou geen dag hetzelfde: je adviseert burgemeester en de wethouders met name op tactisch niveau over onderwerpen binnen de projecten. Je draagt zorg voor een heldere opdrachtformulering van het project en vertaalt dit naar een startnotitie en projectplan. Voor de uitvoering van het projectplan organiseer je een projectorganisatie waarin je werkt in werk-, project- en stuurgroepverband. Ook overleggen met inwoners en belangengroepen horen bij je werk. Je geeft directe sturing aan het project en bent verantwoordelijk voor de planning, het budget en de kwaliteit van de adviezen. Dit doe je door te zorgen voor integrale advisering door de projectgroep aan de bestuurlijk opdrachtgever over te nemen beslissingen die nodig zijn om de projectdoelstellingen te verwezenlijken. Je bent in staat om naast de grote lijnen ook projectdetails niet uit het oog te verliezen. Daarnaast bezit je vaardigheden om schijnbaar tegenstrijdige randvoorwaarden, eisen en belangen samen met de medewerkers voor een project te verenigen en te verbinden tot het gewenste resultaat. Daarbij neem je dagelijkse besluiten over de projectvoortgang en ben je verantwoordelijk voor communicatie met in- en externe projectrelaties. Je bent verantwoordelijk voor de projectresultaten.

Tevens moet je in staat zijn een project buiten jouw vakgebied te trekken, je kwaliteiten en competenties te delen met andere projectleiders binnen de organisatie en op te treden als vraagbaak voor collega’s. Je zult nauw betrokken worden in het verder professionaliseren van projectmatig werken binnen de gemeente.

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt minimaal een HBO opleiding. Je hebt ruime ervaring in het projectmatig werken. Dat je in het bezit bent van een uitstekende politiek-bestuurlijke antenne spreekt voor zich. Maar naast het opvangen van signalen kun je ze ook omzetten in daden, dankzij je analytisch vermogen en omdat je uitblinkt op het terrein van adviesvaardigheden. Je beheerst het spel van kracht en tegenkracht, kunt meeveren en tegengas geven, bent in staat om op basis van scenario’s te adviseren en kunt kansen en risico’s inzichtelijk maken, waarbij je staat voor je mening maar nooit star wordt. Je maakt een krachtige en professionele indruk, opereert zelfstandig en neemt de regie, maar begeeft je ook gemakkelijk in gezelschappen van zeer diverse aard. Je bent gericht op ontwikkeling en vernieuwing en vindt het leuk om vanuit je eigen perspectief mee te bouwen aan de ontwikkeling van de organisatie en het team.

Salaris

De functie (adviseur IV) is op basis van HR21 ingedeeld in functieschaal 10. Dit betekent een maximumsalaris van € 4.105,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Informatie

Wil je meer weten over de functie en de werkzaamheden, dan kun je hierover contact opnemen met Sanne van Ommen, teamleider team Programma’s en Projecten, doorkiesnummer (0341) 25 94 32.  Voor informatie over de wervings- en selectieprocedure kun je contact opnemen met Reina Hazenberg, personeelsadviseur, doorkiesnummer (0341)25 93 14.

Heb je interesse?

Als je interesse hebt in deze functie, willen wij je vragen dit voor 6 juni 2016 aan ons kenbaar te maken. Stuur dan je sollicitatie, voorzien van curriculum vitae, aan het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet via sollicitaties.011717@werkeningelderland.nl