HOME  |  Bestuur en Organisatie  |  Weblogs college  |  Weblog wethouder Leen van der Maas

Weblog wethouder Leen van der Maas

Beste bezoeker, hartelijk welkom op mijn weblog.

Sinds 24 april 2014 mag ik namens de SGP wethouder zijn in de gemeente Nunspeet. In mijn portefeuille zitten Financiën, ICT, Onderwijs, Gebouwen, Monumenten  en Landbouw en verder de projecten De Kolk, Oostelijke Rondweg Bedrijvenstrip/De Brink Elspeet, Agrarische Enclave en de Integrale Bezuinigingstaakstelling, Zoals u ziet is mijn werkterrein heel divers en is het een mooie uitdaging om daarin bezig te zijn. Via deze weblog zal ik regelmatig kort iets meedelen over mijn bezigheden en u de mogelijkheid geven om daarop te reageren via l.van.der.maas@nunspeet.nl. Tot schrijfs!
Leen van der Maas

Glasvezel in het buitengebied. Doe mee
23 november 2017
Graag wil ik me in deze weblog richten tot al onze inwoners in het buitengebied van onze gemeente. Het zal u niet ontgaan zijn dat er een actie loopt om glasvezel in het buitengebied gerealiseerd te krijgen. Via vele bijeenkomsten, post, banners en andere media zijn de inwoners die hiervoor in aanmerking komen, benaderd om hieraan deel te nemen. De uiterste datum waarop een adres zich kan aanmelden is 4 december en die datum komt snel dichtbij.

De eis van minimaal 50% deelname is een harde eis en moet echt gehaald worden om de realisatie van snel internet in het buitengebied gerealiseerd te krijgen. Via deze weblog een dringende oproep om zo snel mogelijk een abonnement af te sluiten bij één van de aanbieders zodat deze unieke mogelijkheid niet voorbij gaat. Wanneer we onder de 50% blijven, is het maar de vraag wanneer er weer een nieuwe mogelijkheid komt. Dat zou wel eens jaren kunnen duren. Dus nogmaals, geef u op als u snel internet wil en nodig hebt! Aan dat laatste twijfel ik geen moment aan, want of we het nu willen of niet, we krijgen allemaal te maken met voorzieningen die alleen via snel internet beschikbaar gaan komen. Dus pak deze kans!

Einde overlast
16 maart 2017
Vanaf vandaag is de overlast van het vrachtverkeer van de GPS voor het grootste deel geschiedenis, omdat het eerste deel van de Rondweg tussen de GPS en de Eperweg gebruikt kan worden. Eindelijk is het dan zo ver! Velen zijn betrokken geweest bij de jarenlange voorbereidingen, waarbij succes en teleurstellingen elkaar zijn opgevolgd. Maar dat is nu verleden tijd en we zijn dan ook zeer tevreden dat het werkelijk waar is. De aanhouder wint in veel gevallen en voor de aanleg van de Rondweg is dat waar gebleken. Eind dit jaar zal ook het tweede deel klaar zijn, waardoor de overlast van het vrachtverkeer volledig tot het verleden zal gaan behoren. We kijken er met z’n allen naar uit!