HOME  |  Inwoner  |  Documenten duurzaam  |  Subsidie Micro-WKK / HRe-ketel

Subsidie Micro-WKK / HRe-ketel

Woningeigenaren in de provincie Gelderland die toe zijn aan een nieuwe Cv-ketel kunnen in 2015 tot maximaal € 2.000 subsidie ontvangen voor de aanschaf of huur van een micro-WKK / HRe-ketel.

Bent u toe aan een nieuwe Cv-ketel? Heeft u belangstelling voor het zelf opwekken van elektriciteit? Wilt u lagere energielasten? Of bent u weg van innovatie en duurzame techniek? Dan is deze regeling wellicht interessant voor u.

Wat is een micro-WKK?

Micro-WKK is een verzamelnaam voor meerdere technieken die zowel stroom als warmte produceren. Op dit moment kunt u subsidie aanvragen voor twee verschillende  micro-WKK-technieken:

– Dit is een ketel die energiezuinig verwarmt, warm water maakt en tegelijkertijd ook  elektriciteit produceert. Deze ketel kan al interessant zijn bij een gasverbruik vanaf 1600 m3 per jaar en levert maximaal 2500 kWh per jaar. Er zijn twee varianten van de HRe-ketel die  in aanmerking komen voor subsidie.

Brandstofcel - Deze micro-WKK techniek is interessant voor particulieren met een hoog stroomgebruik (meer dan 10.000 kWh) door bijvoorbeeld een elektrische auto, zwembad of als u een bedrijf aan huis heeft. Er is één variant van de brandstofcel die in aanmerking komt voor subsidie.

Meer informatie over de beschikbare micro-WKK’s vindt u op de website www.mijngroenethuiscentrale.nl

In mei organiseert de gemeente Nunspeet een informatie bijeenkomst. Zodra hier meer over bekend is zullen we deze informatie delen.

Ik wil subsidie aanvragen

Wanneer u gebruik wilt maken van de subsidieregeling dan kunt u hiervoor op de website  www.subsidiegroengaswkk.nl een aanvraag indienen. U heeft hiervoor een digitale kopie van de meest recente WOZ-beschikking van uw woning en een getekende offerte voor de micro-WKK nodig. Wanneer u een aanvraag heeft ingediend, ontvangt u normaliter binnen 10 werkdagen een toekenning- of afwijzingsbrief.

Meer informatie over de subsidie vindt u op de website van de regeling  www.subsidiegroengaswkk.nl.

Contact

De subsidieregeling wordt uitgevoerd door het provinciale Energieloket. Wanneer u vragen heeft over uw aanvraag, dan kunt u contact met hen opnemen middels het contactformulier op de website www.subsidiegroengaswkk.nl. De medewerkers van Het Energieloket nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Maak www.nunspeet.nl/duurzaamheid een van uw favorieten en volg DuurzaamNunspeet op twitter. U blijft dan steeds op de hoogte van de laatste duurzame ontwikkelingen.