HOME  |  Inwoner  |  Documenten duurzaam  |  Tweedehands artikelen

Tweedehands artikelen

Veel tweedehands producten zijn mooi en apart, juist omdat ze niet meer in de handel zijn. Denk aan brocante, retro spullen en hippe vintage kleding. En vaak is tweedehands nog milieuvriendelijker en goedkoper ook!

Het kopen (verkopen) van tweedehands producten kan dan ook een flinke milieuwinst opleveren. Het gebruikte product gaat langer mee: dat spaart grondstoffen, energie, water en afval. Er hoeven immers minder nieuwe spullen te worden gemaakt, en minder oude spullen weggegooid.

Soms is nieuw beter
Vraag u wel af of tweedehands altijd beter is voor het milieu: een nieuwe koelkast of wasmachine is vaak zuiniger met energie, dan een oude. Kijk voor meer informatie op Apparaten kopen en gebruiken van Milieucentraal. Ook nieuwe auto's zijn vaak zuiniger dan oude. Meer daarover vindt u op Auto kopen.

Adressen voor tweedehands artikelen

Tweedehands artikelen vindt u in kringloopwinkels, via advertenties, bazaars, vlooienmarkten en via internetsites.

- Kringloopwinkels
  De Cirkel, Woord en Daad, overige kringloopwinkels in Gelderland.

- Advertenties
Advertenties voor tweedehands producten vindt u op de 'vraag en aanbod' prikborden in de supermarkt. En in advertentierubrieken in lokale dagbladen en huis-aan-huisbladen.

- Bazaars en vlooienmarkten
Veilingen, bazaars en vlooienmarkten bieden particulieren de mogelijkheid spullen aan te bieden. U vindt ze via regionale advertenties in regionale media, en op internet.

- Websites
U kunt ook via de zoekmachine op internet verschillende handige websites vinden voor tweedehands producten. Hier worden spullen aangeboden of u kunt zelf een oproep plaatsen voor een product.