Water

Nunspeet is niet alleen een groene, maar ook een waterrijke gemeente. Nunspeet grenst aan het Veluwemeer. Op diverse plekken in Nunspeet kunt u sportvissen. Wilt u meer weten over vissen in de gemeente Nunspeet, klikt u dan hier.

Veluwerandveer combineert polder en Veluwe
Een fietstocht om het hele Veluwemeer is voor veel mensen net iets te veel van het goede. Begrijpelijk, want 40 kilometer is een behoorlijke afstand. Toch kunt u ook volop van het meer genieten als u niet dat hele eind wilt trappen, maar de helft. Tussen Nunspeet en Biddinghuizen vaart namelijk het Veluwerandveer: een unieke verbinding die het mogelijk maakt in één dag te genieten van zowel de Veluwe als de polder. Het pontje brengt u in 25 minuten van Gelderland naar Flevoland. Aan de kant van Nunspeet meert het af bij Polsmaten en aan de overkant legt het aan in de jachthaven bij Aquacentrum Bremerbergse Hoek. Per oversteek kunnen maximaal twaalf fietsers mee. Een kaartje voor de overtocht kost € 3,50.

Naam: Veluwerandveer
Soort veer: Voet-/fietsveer
Vaarperiode: dagelijks in de periode mei t/m september
Vaartijden: variërend (zie www.monda.nl/bremerbergsehoek voor exacte tijden)
Informatie: Jachthaven Bremerbergse Hoek: (0321) 33 16 35.

De Zandenplas is een recreatiegebied voor jong en oud. Meer info over deze plas vindt u op de website van de Recreatiegemeenschap Veluwe.

Gemeente Nunspeet                                    Openingstijden gemeentehuis
Markt 1, Postbus 79                                          Op afspraak dagelijks van 08.30 tot 12.30 en op donderdag tot 20.00 uur
8070 AB  NUNSPEET                                           
Telefoonnummer: (0341) 25 99 11                    
E-mail: gemeente@nunspeet.nl