Begraafplaatsen

De gemeente Nunspeet heeft vier begraafplaatsen in beheer. Drie van de vier liggen in Nunspeet. De vierde ligt in Elspeet. De begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet zijn van zonsopgang tot zonsondergang voor bezoekers geopend. Het is niet toegestaan op de begraafplaatsen te fietsen. Ook is het er verboden voor honden.

Begraafplaats Oost
Eperweg 51
8072 DA NUNSPEET
Telefoon (0341) 25 85 83

Op deze begraafplaats wordt op dit moment alleen nog begraven in de bestaande graven. Uitbreiding van deze begraafplaats met nieuwe graven is op dit moment niet aan de orde.

Grafnummers

Oude begraafplaats Eperweg
Eperweg 22
8071 AX NUNSPEET

Dit betreft een oude, monumentale begraafplaats waar slechts zelden nog begraven wordt in de bestaande graven.

Begraafplaats Nunspeet-West
Van Oordtstraat 110
8071 KD Nunspeet
Telefoon (0341) 25 48 48

Het oude en nieuwe gedeelte liggen naast elkaar. Er is op dit moment nog voldoende ruimte voor nieuwe graven. Ook bevindt zich op deze begraafplaats een urnenmuur en een asverstrooiings- en grafkelderruimte.

Begraafplaats Elspeet
Uddelerweg 72
8075 CK ELSPEET
Telefoon (0577) 49 22 04

De begraafplaats ligt bij de dorpskern van Elspeet. Op deze begraafplaats bevindt zich een oud en nieuw gedeelte. Op het nieuwe gedeelte wordt op dit moment nog volop begraven en uitbreiding van de begraafplaats is nog mogelijk.

Grafnummers

Grafonderhoud
In principe verzorgt de rechthebbende het onderhoud van een graf. Daarvoor zijn op de begraafplaats kranen en emmers aanwezig. U kunt dit onderhoud ook uitbesteden aan derden of de gemeente. De gemeente biedt twee mogelijkheden:
  1. jaarlijks onderhoud waarbij u elk jaar een rekening van de gemeente krijgt. De verplichting gaat u aan voor minimaal vijf jaar;
  2. afkoop onderhoud waarbij tegen een eenmalige betaling de gemeente het onderhoud van het graf, het urnengraf of de urnennis voor haar rekening neemt.
Het onderhoud wordt dan voor u gedaan totdat de periode is verstreken waarvoor het eigendomsrecht aan u is uitgegeven. Als u het onderhoud uitbesteedt aan de gemeente, moeten de monumenten, beplanting en dergelijke in goede staat van onderhoud zijn. Aanvraagformulieren voor het uitbesteden van het onderhoud liggen voor u klaar bij de afdeling Publiek en Sociaal van de gemeente.

Voor vragen over de uitvoering of het beheer van de begraafplaatsen, kunt u contact opnemen met de heer D.J. Heuver (coördinatie en uitvoering) via telefoonnummer (0341) 25 99 11.

 

Gemeente Nunspeet                                    Openingstijden gemeentehuis
Markt 1, Postbus 79                                          Op afspraak dagelijks van 08.30 tot 12.30 en op donderdag tot 20.00 uur
8070 AB  NUNSPEET                                           
Telefoonnummer: (0341) 25 99 11                    
E-mail: gemeente@nunspeet.nl