HOME  |  Bestuur en Organisatie  |  Weblogs college  |  Weblog burgemeester Breunis van de Weerd

Weblog burgemeester Breunis van de Weerd

Sinds mei 2016 ben ik burgemeester van de gemeente Nunspeet. Na de warme ontvangst heb ik mij de eerste 100 dagen vooral gericht op luisteren, veel mensen ontmoeten en mij inwerken in de gemeente.
Inmiddels heb ik al aardig wat van Nunspeet gezien. De bedrijvigheid, de saamhorigheid en de hartelijkheid in de vier kernen voelen goed. Nunspeet is een prettige gemeente waar ik graag nog veel meer van leer kennen!
Hier, in deze weblog, houd ik u wekelijks op de hoogte van wat mij bezighoudt. Leuk als u mij hier regelmatig volgt. Ook op Twitter ben ik actief. U kunt mij volgen via @BurgemeesterNun. Tot ziens!

Nieuwe colleges
16 april 2018
De verkiezingen zijn achter de rug. De uitslagen zijn bekend, en achter de schermen wordt gewerkt aan het formeren van nieuwe colleges. Ook in Nunspeet. Onder leiding van Chris Stoffer vinden gesprekken plaats die moeten leiden tot het vormen van een coalitie en een nieuw college van burgemeester en wethouders.
Als burgemeester bemoei ik me uiteraard niet met dit proces. Dat moet ook niet. Een burgemeester staat boven de partijen. Maar op een andere plaats bied ik wel de helpende hand. Ik ben gevraagd om als ‘buitenstaander’ de informateursrol te vervullen in de gemeente Noordoostpolder. Dat betekent dat ik op basis van gesprekken met betrokken partijen verken welke mogelijkheden er zijn voor een coalitie in deze gemeente. Een leuke klus. Een neutrale analyse maken van de politieke situatie in een gemeente in de regio. Het geeft een diepe inkijk in de keuken van een andere gemeente.
Tot slot kwam gistermorgen door een kortsluiting in een verdeelstation een deel van de wijk Oenenburg zonder stroom te zitten. Dat was even schrikken voor de bewoners. Door inzet van de brandweer en Liander kon na ongeveer een uur de stroom weer worden hersteld.