Het gemeentehuis en de -werf zijn gesloten op maandag 29 mei a.s. (tweede pinksterdag).

Beleidsadviseur Toerisme & Recreatie

Een pareltje in het hart van de Veluwe; er is zoveel te doen in Nunspeet!

Je hebt je hart verloren aan Toerisme & Recreatie en bent een creatieve meedenker die ook een kritische noot kan plaatsen; jij bent als Beleidsadviseur van alle markten thuis!

Voor het team Samenleving zoeken we een Beleidsadviseur Toerisme en Recreatie voor 36 uur per week. Genoeg te beleven in Nunspeet!

Waar ga je werken?

Nunspeet ligt op de Veluwe, temidden van veel groen en prachtige natuur. Het is een geliefd stukje Nederland met een diversiteit die je bijna nergens anders op de Veluwe vindt; bos, heide, zand en randmeren, winkels & horeca, kunst & cultuur, oorlogshistorie én activiteiten & evenementen. Nunspeet heeft het! De gemeente Nunspeet telt circa 29.000 inwoners en bestaat uit Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten. Het gemeentehuis ligt in het hart van het gezellige centrum van Nunspeet en is goed bereikbaar via de A28 en op loopafstand van het station. We zijn een informele organisatie met een prettige werksfeer en korte lijnen.

Team Samenleving

Met een teammanager en 29 fijne en gedreven collega’s doen we betekenisvol werk. Ieder draagt binnen zijn eigen vakgebied bij aan het sociaal domein in Nunspeet. De aandachtsgebieden zijn Gezondheid, WMO, Onderwijs en Sport & Beweging. Het bieden van optimale ondersteuning in het sociaal domein is ons doel. We zijn maatschappelijk betrokken, bevlogen maar ook zakelijk waar het moet; een topteam!

Kijk voor meer informatie over én een impressie van onze organisatie en collega’s op de pagina werkenbij.

Wat ga je doen?

Er is genoeg te doen in Nunspeet! Dat komt goed uit, want stilzitten is niet aan jou besteed. Je steekt graag je handen uit de mouwen en kijkt vanuit een breed perspectief naar Toerisme en Recreatie. Lokaal en regionaal zet jij je hiervoor in. Denk daarbij aan je bijdrage in Gastvrije Randmeren, Veluwe op 1 en Vitale vakantieparken

De maatschappelijke impact is groot; recreatie en toerisme zijn een belangrijke inkomstenbron voor (de inwoners van) de gemeente. Het geven van informatie en advies, maar bovenal het creëren van draagvlak is onmisbaar in deze rol. Je neemt je collega’s, inwoners, externe partijen, het college en de gemeenteraad mee in je expertise.

Lees verder, we geven je alvast een blik op de werkvloer:

 • Je voorziet het college van B&W van integrale adviezen over kleine en middelgrote projecten die betrekking hebben op het vakgebied recreatie en toerisme en over diverse regionale onderwerpen zoals de Veluwse samenwerking (Veluwe op 1) en Gastvrije Randmeren.
 • Je bent accounthouder voor de recreatieondernemers in Nunspeet en je onderhoudt diverse subsidie relaties en zakelijke contacten.
 • Als projectleider wordt je regelmatig ingezet óf je deelt je kennis als deelnemer in organisatie brede of organisatie overstijgende projecten.
 • Je beheert en bent verantwoordelijk voor het budget voor de uitvoeringsagenda van de koersnotitie “Nunspeet vier seizoenen uit de kunst”.
 • Je houdt regie, coördineert en draagt bij aan de uitvoering en doorontwikkeling van de koersnotitie “Nunspeet vier seizoenen uit de kunst” en de daaraan gekoppelde uitvoeringsagenda.

Naast bovengenoemde taken ben jij dé adviseur op het gebied van Toerisme en Recreatie in onze gemeente óf heb jij alles in huis om te groeien naar deze rol. Projectgroepen kunnen rekening op jouw professionele bijdrage, maar ook op eigen kracht projecten begeleiden van A tot Z is jou toevertrouwd. Kortom, een functie met veel variatie!

Wat breng je mee?

Je stapt een politiek-bestuurlijke omgeving binnen en dat vraagt iets van jou. Je bent je bewust van de positie die de gemeente heeft en de verantwoordelijkheid richting de inwoners. Dát neem je altijd mee in alles wat je doet. Deze maatschappelijke factor geeft deze baan voor jou een extra dimensie én stimulans.

Je bent ambitieus en wilt graag stappen maken, zowel persoonlijk als samen met de organisatie. Je bent een fijne collega die ook oog heeft voor anderen. Samen optrekken om krachten en kennis te bundelen, geeft jou energie om daarna ook zonder problemen zelfstandig aan een onderwerp te werken.

Dit werk vraagt veel van je, maar bovenal je enthousiasme om verschillende petten op te hebben; je schakelt probleemloos tussen de verschillende verantwoordelijkheden. Als stevige persoonlijkheid sta jij voor 100% achter je visie of standpunt en draagt dat ook uit. Ook dat betekent dat je soms moet kunnen meebewegen en je flexibel opstellen. Het aanspreken van je creativiteit kan tot mooie oplossingen leiden.

Je bent en blijft in contact met je netwerk en brengt en haalt dáár informatie uit de praktijk. Die informatie is cruciaal om kansen te zien, maar vooral om beleid te kunnen schrijven wat aanspreekt én werkt. Beleid uit jouw koker is realistisch en praktijkgericht.

Niet alleen binnen de gemeente Nunspeet, maar ook externe partijen en inwoners betrek je in je werk. Communiceren op verschillende niveaus gaat jou van nature goed af. Je stemt telkens je communicatiestijl af op de doelgroep. Je staat voor wat je zegt en gaat voor resultaat. Je daadkracht helpt jou om ideeën in praktijk te brengen.

Dit vinden we ook belangrijk:

 • Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau.

Hiermee heb je een streepje voor:

 • Je hebt werkervaring als beleidsadviseur Recreatie en Toerisme.
 • Je hebt affiniteit met de Veluwe.

Wat bieden we jou?

In Nunspeet staat de inwoner centraal staat en vanuit de organisatie zetten we de medewerker centraal. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. We bieden onze medewerkers volop kansen voor scholing en persoonlijke groei. Samen creëren we een omgeving waarin we het beste in elkaar naar boven (blijven) halen. Daarnaast geven we je alvast het volgende mee als je bij ons komt werken:

 • Je ontvangt een salaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 10). Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Je ontvangt een Individueel Keuze Budget van 17,45% van je jaarsalaris. Hierin is je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht.
 • We bieden je een jaarcontract met de intentie voor een vast contract (wederzijds goedvinden).
 • We werken hybride; vanuit huis én op onze moderne werkplekken in het gemeentehuis.
 • Je hebt volop ontwikkelmogelijkheden via Nunspeet Academy (vakmanschap, persoonlijke ontwikkeling en samenwerking).
 • Een actieve personeelsvereniging; het werken bij de gemeente Nunspeet wordt er (nóg) leuker van. Voorbeelden van leuke activiteiten geven we je graag!

Wil je meer weten?

We beantwoorden je vragen graag! Een telefoongesprek kan voor jou het verschil maken. Bel daarom gerust met Jan Carlo Bos, teammanager Samenleving via (0341) 25 99 11 of stel je vragen per e-mail j.c.bos@nunspeet.nl.

Koffiemoment

Twijfel je nog óf je gaat solliciteren, maak dan gebruik van ons koffiemoment. Alle vragen die je hebt over de organisatie, de functie of de werkomgeving stel je ons tijdens een kopje koffie of thee. Het koffiemoment is op dinsdag 23 mei a.s.
Aanmelden voor je persoonlijke kopje koffie kan tot en met 22 mei a.s. via HRM@nunspeet.nl.

Solliciteren

Gelijk solliciteren mag natuurlijk ook. We zijn benieuwd naar jou, je motivatie en je CV. Solliciteren kan via https://vacatures.one/27965 tot en met 31 mei a.s.

Handig om te weten: de gesprekken worden gevoerd op donderdag 8 juni a.s.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Ook vragen we je altijd een VOG bij indiensttreding in te leveren.

Ben je enthousiast? Reageer dan vandaag nog op deze vacature. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contact