Regisseur bewonersparticipatie

Als participatieregisseur ben jij de schakel tussen onze collega’s en alle doelgroepen die betrokken zijn bij participatieprocessen vanuit de gemeente, én initiatieven vanuit de samenleving. Je ideeën over een mooi samenspel tussen onze organisatie en de inwoners van onze gemeente breng je graag in de praktijk.

Wij zoeken een participatieadviseur voor 28-32 uur per week.

Waar ga je werken?

Nunspeet ligt op de Veluwe en heeft ongeveer 28.000 inwoners. Bij ‘Veluwe’ denk je aan een groene omgeving en prachtige natuur. Nunspeet heeft het allemaal. De uitgestrekte bossen, heide, weilanden en het Veluwemeer maken de gemeente geliefd bij toeristen. De gemeente Nunspeet bestaat uit de dorpen Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten. Het gemeentehuis ligt middenin het centrum van Nunspeet, is goed bereikbaar via de A28 en heeft een station op loopafstand van het centrum. We werken in een informele setting, met een goede sfeer en korte lijnen.

Dit is je team

Je maakt deel uit van het team Personeel, Organisatie en Communicatie. Het is een enthousiast team van 24 collega’s die met veel plezier op hun eigen werkterrein hun steentje bijdragen.
Je werkt veel samen met je collega’s in het fysieke én sociale domein. Om je werk goed te kunnen doen, spar je veel met onze communicatieadviseurs.

Er wordt hard gewerkt, maar ook hard gelachen; werkplezier vind je zeker bij ons. Kijk voor meer informatie over én een impressie van onze organisatie en collega’s op https://www.nunspeet.nl/werkenbij.

Wat ga je doen?

Jouw doel is om het participatiebeleid te implementeren in de gemeente en aan te laten sluiten op de Omgevingswet. Concreet betekent het dat je de samenwerking tussen de inwoners en de gemeente verder gaat vormgeven. Jij bent het aanspreekpunt voor beide partijen. Tegengestelde belangen vragen om creatieve oplossingen. Jij houdt van maatwerk in deze uitdagende setting en zorgt voor een goede balans tussen wens en waarheid.

Er leeft en speelt veel in de gemeente Nunspeet waardoor wij de participatie van onze inwoners goed en netjes willen organiseren. Jij zorgt ervoor dat het participatiebeleid door een integrale bril bekeken wordt en een goede plek in onze organisatie krijgt. Als participatieregisseur laat je collega’s zien wat het belang is van participatie en hoe zij dit in hun werk kunnen toepassen. Jij zorgt voor verbinding op dit thema in de organisatie en ook tussen de teams en medewerkers onderling. Cruciaal is ook de verbinding van de organisatie met de samenleving. Je laat zien waar we mee bezig zijn en op welke manier we dat (willen) doen en gaat daarover in gesprek. Bij alles wat je doet, houd je het uiteindelijke doel voor ogen: de gemeente en inwoners (beter) met elkaar in contact brengen en zorgen dat er een zorgvuldige afweging van alle relevante belangen kan plaatsvinden.

Een blik op je werkdag:

 • Je gaat het gemeentelijk participatiebeleid verder ontwikkelen, implementeren en uitdragen. Je gaat daarbij een stevige discussie niet uit de weg.
 • Je vertaalt het participatiebeleid naar de praktijk; je geeft advies en ondersteuning aan de teams in het sociale en fysieke domein.
 • Je bent een bron van inspiratie én kennis voor je collega’s: het beleid toepassen en kwaliteit leveren gaan hand in hand met jouw tips en expertise.
 • Jij bent aan zet als regievoerder over participatie op allerlei gemeentelijke onderwerpen; je zorgt voor de juiste inrichting en vormgeving van participatie in de organisatie.
 • Je beheert, actualiseert en onderhoudt het digitale participatieplatform.
 • Binnengekomen burgerinitiatieven neem jij in behandeling; jij zorgt voor de juiste route.

Wat breng je mee?

Je bent een netwerker pur sang. Partijen bij elkaar brengen en belangen voor het voetlicht brengen gaat jou van nature goed af. Jij zet de deur open voor iedereen en neemt drempels of belemmeringen zoveel mogelijk weg.
Doorpakken waar het moet en meeveren waar het kan, is jouw manier van werken. Je weet hoe je mensen bereikt en van daaruit motiveert om deel te nemen in projecten. Verrassingen brengen je hierbij niet van je stuk, je bent flexibel en beweegt mee door andere oplossingen te vinden. Een compromis uit jouw koker, geeft alle betrokkenen een goed gevoel. Jij spreekt de juiste taal, namens ons allemaal.

Dit vinden wij belangrijk:

 • Je hebt minimaal hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt 3 jaar werkervaring met besluitvormingsprocessen waarbij je uiteenlopende belangen bij elkaar hebt gebracht.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met participatie, opgedaan in de afgelopen twee jaar.
 • Je hebt affiniteit met omgevingsanalyses.

Hiermee heb je een streepje voor:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau Bestuurskunde of Communicatie.

Wat bieden wij?

 • Je ontvangt een salaris van minimaal € 2.865,- en maximaal € 4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (aanloopschaal 9 of functieschaal 10). Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Je ontvangt een Individueel Keuze Budget van 17,45% van je jaarsalaris. Hierin is je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht.
 • We bieden je een dienstverband voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Hybride werken; zowel vanuit huis als op onze moderne werkplekken in het gemeentehuis.
 • Er zijn volop ontwikkelmogelijkheden via Nunspeet Academy: wij investeren in vakmanschap, jouw persoonlijke ontwikkeling, onderlinge samenwerking en de organisatie. Samen creëren we een omgeving waarin we het beste in elkaar naar boven halen.
 • Een actieve personeelsvereniging; het werken bij de gemeente Nunspeet wordt er (nóg) leuker van.

Wil je meer weten?

Wij beantwoorden je vragen graag. Een telefoongesprek kan voor jou het verschil maken. Bel daarom gerust met Jan Gardenbroek, Teammanager POC via (0341) 25 99 11 of mail naar j.j.gardenbroek@nunspeet.nl.

Koffiemoment

Twijfel je nog en weet je nog niet zeker óf je gaat solliciteren, maak dan gebruik van ons koffiemoment. Alle vragen die je hebt over de organisatie, de functie of de werkomgeving kan je stellen onder het genot van een kopje koffie of thee. Het koffiemoment is op 24 maart a.s.  Aanmelden kan tot en met 21 maart a.s. via HRM@nunspeet.nl.

Interesse?

Wij zijn benieuwd naar jou, je motivatie en je CV. Solliciteren kan via https://vacatures.one/27260 tot en met 31 maart a.s. Handig om te weten: de gesprekken worden gevoerd op donderdagmorgen 6 april a.s. Aansluitend op het sollicitatiegesprek is er nog een gesprek met de collega’s van team Communicatie. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Ook vragen we je een VOG bij indiensttreding in te leveren. Ben je enthousiast? Reageer dan vandaag nog op deze vacature.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contact