E-facturatie

Gemeente Nunspeet heeft e-facturatie in gebruik genomen. Door middel van e-facturatie, kunnen wij uw e-facturen sneller en efficiënter verwerken waardoor gemiddeld sneller betaald kan worden door de gemeente. E-facturatie is een veilige en efficiënte manier van facturen met een minimale kans op fouten. Met e-facturatie wordt uw e-factuur rechtstreeks uit uw administratief- of boekhoudsysteem naar het administratief systeem van de gemeente Nunspeet verstuurd.

Waarom overstappen op e-facturatie?

E-facturatie kent veel voordelen. Doordat er een aantal handelingen worden geautomatiseerd, worden uw e-facturen efficiënter verwerkt en is de kans op fouten gering. De gemiddelde betaaltermijn wordt hierdoor verkort. Verder blijft de papierstroom achterwege en heeft u geen print- en portokosten. Tenslotte is het een milieuvriendelijke oplossing door minder papiergebruik en een lagere CO2-uitstoot.

Is e-facturatie veilig?

Uw e-factuur, het XML- of UBL-bericht, aan de gemeente Nunspeet loopt via een beveiligde verbinding. Hiermee zijn uw gegevens op een zeer hoog niveau beveiligd. Op de factuur vermelde (persoons)gegevens zijn hiermee goed beschermd.

Hoe kunt u een e-factuur versturen?

  • Verschillende boekhoudpakketten ondersteunen e-factureren via Peppol of zijn bezig met de implementatie. Via onderstaande link kunt u bekijken of uw softwarepakket hierop is aangesloten: peppolautoriteit.nl
  • Maakt u geen gebruik van een eigen boekhoudpakket, dan bestaan er via marktpartijen portalen die u toegang geven tot het (Peppol)netwerk dat eenvoudige uitwisseling van e-facturen mogelijk maakt peppolautoriteit.nl. U kunt de e-factuur via het Peppol-netwerk naar de gemeente Nunspeet sturen op basis van één van de volgende nummers:

OIN: 00000001001831185000
KVK: 52584372
BTW NR:  NL001831185B02

  • Het sturen van een e-factuur heeft bij ons de voorkeur, maar het blijft mogelijk om ook via e-mail met pdf en post een factuur te sturen. Via e-mail kan de factuur als pdf worden gestuurd naar crediteuren@nunspeet.nl.

Meer informatie

De medewerkers van de gemeente, team Financiën zijn graag bereid uw vragen te beantwoorden.
Contact opnemen kan via:

Contact