HOME  |  Nieuws  |  Aangenaam en groen wonen in de nieuwe woonwijk Molenbeek

Aangenaam en groen wonen in de nieuwe woonwijk Molenbeek

Dit item is verlopen op 17-03-2016.

In de loop van dit jaar start de bouw van de eerste woningen in de nieuwe Nunspeetse woonwijk Molenbeek. In het eerste deel van de wijk – gelegen ten noordoosten van Nunspeet, globaal tussen de Molenweg en het Wezenland – zullen de komende jaren 194 woningen worden gebouwd. Het betreft vrije kavels, koop- en huurwoningen in diverse verschijningsvormen en prijsklassen. Het is een gemengd bouwprogramma dat bijdraagt aan een informeel en dorps karakter van de nieuwe woonwijk.

Er zijn meerdere partijen/ontwikkelaars betrokken bij de realisatie van Molenbeek. De gesprekken tussen hen en de gemeente hierover zijn nagenoeg afgerond. Nu het uitwerkingsplan definitief is gaan de gemeente en de ontwikkelaars hard aan de slag om belangstellenden te interesseren voor kavels of woningen in de nieuwe woonwijk. Er wordt nu gewerkt aan een eigen website waar alle informatie over Molenbeek en de woon- en bouwmogelijkheden wordt samengevat, onder andere wanneer, hoe en waar belangstellenden zich kunnen melden.  Nog voor de zomer organiseren de gemeente en ontwikkelaars gezamenlijk een ‘woneninMolenbeekbeurs’.

Het bouwrijp maken van de nieuwe wijk wordt nu voorbereid en zal nog voor de zomer starten. Naar verwachting kan rond november 2016 gestart worden met de bouw van de eerste woningen. 

Verantwoordelijk wethouder Jaap Groothuis is enthousiast over de nieuwe woonwijk. “Juist de diversiteit aan woonmogelijkheden in deze landelijke wijk aan de rand van Nunspeet maakt het een aantrekkelijke woonomgeving waar jong en oud zich thuis zal voelen”, aldus de wethouder.

Een overzichtskaart van Molenbeek (pdf) treft u hieronder aan.

Te downloaden: