HOME  |  Nieuws  |  Aanleg boombruggen en faunatunnel Eperweg en Oostelijke rondweg

Aanleg boombruggen en faunatunnel Eperweg en Oostelijke rondweg

Dit item is verlopen op 25-03-2019.

De rondweg is al ruim een jaar naar volle tevredenheid in gebruik. Bepaalde zaken moesten echter nog afgerond worden zoals enkele ecologische voorzieningen voor de boommarter en hazelworm bij de rondweg en de Eperweg.

Er worden nog drie boombruggen over de oostelijke rondweg aangelegd voor de boommarter en een faunaduiker voor de hazelworm onder de Eperweg ter hoogte van de spoorlijn. De aanleg van de boombruggen en faunaduiker zijn in voorbereiding en de uitvoering vindt in april 2019 plaats.

De uitvoering van de faunaduiker vindt plaats in de weekenden van 5/6 en 12/13 april. Tussen vrijdag 19.00 uur en zaterdag 23.59 uur wordt de rijbaan van de Eperweg voor gemotoriseerd verkeer volledig afgesloten. Er wordt dan een omleiding ingesteld via de A28, Elspeterweg en F.A. Molijnlaan. Hulpdiensten en bedrijven worden op de hoogte gesteld. Hulpdiensten en fietsers worden langs de afzetting geleid via de Oude Eperweg. Omdat deze weg onverhard en overlicht is wordt fietsers deze route bij duisternis afgeraden.

Zaterdags van 10.00 tot 18.00 uur staan verkeersregelaars in de stationsomgeving om de verwachte grotere verkeersdrukte te geleiden.

Om de boombruggen te kunnen aanbrengen, zal de Oostelijke Rondweg gedeeltelijke afgezet worden in de week van 8 t/m 13 april. Het verkeer in beide richtingen kan doorgaan, echter wel met enige hinder. Met verkeerslichten wordt het verkeer 'om en om' geregeld.

Voor meer informatie kunt u bellen met de heer C. Willemsen via telefoonnummer (0341) 25 99 11.