HOME  |  Nieuws  |  Ambassadeurs Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek

Ambassadeurs Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek

Dit item is verlopen op 07-02-2017.

Op 8 december 2016 zijn de burgemeesters F.A. de Lange van de gemeente Elburg, A. Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek en B. van de Weerd van de gemeente Nunspeet geïnstalleerd tot Ambassadeur van Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek. Frannie Herder van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en aanspreekpunt van het  landelijk project Buurtbemiddeling installeerde de drie burgemeesters. "Een fantastisch moment," volgens Herder. "En fantastisch dat deze burgemeesters bereid zijn Ambassadeur te worden."
Inmiddels zijn er 232 gemeenten die werken met buurtbemiddeling. Dit aantal groeit nog steeds en Frannie Herder ziet dit aantal ook nog graag groeien. De Ambassadeurs kunnen daar natuurlijk bij helpen. Met een positieve aanbeveling kunnen zij de bekendheid van buurtbemiddeling verder vergroten bij de buurgemeenten die nog geen buurtbemiddeling hebben. Ook kunnen de Ambassadeurs de inwoners verder voorlichten over buurtbemiddeling. "En dat is niet lastig," zegt Herder, "buurtbemiddeling is een goedkope en effectieve manier om (beginnende) woonoverlast op te lossen. Ruim tweederde van behandelde zaken wordt opgelost, dat zijn zeer aansprekende resultaten."
Deze resultaten worden behaald door de groep vrijwilligers, de coördinator en de betrokken partners. Dat gebeurt in sterke samenwerking. En met succes. Burgemeester Hoogendoorn vertelt dat hij direct ja heeft gezegd op de vraag of hij Ambassadeur wilde worden. Buurtbemiddeling sluit mooi aan bij de ontwikkelingen rond Oldebroek voor Mekaar. Samenwerken aan een sterke en leefbare samenleving. Burgemeester Van de Weerd gaf aan dat hij buurtbemiddeling kent vanuit zijn eerdere werk in Ede. Een goed en mooi instrument om in te zetten en mooie samenwerking tussen alle partners. Burgemeester De  Lange geeft aan zeker zijn bijdrage te leveren om buurtbemiddeling nog verder op de kaart te zetten. Hettie Schoonhoven, coördinator, is trots en blij met deze Ambassadeurs. Doordat er steeds meer vragen voor buurtbemiddeling zijn, is zij op zoek nieuwe vrijwilligers. Bent u op zoek naar een mooie uitdaging als vrijwillige buurtbemiddelaar? Neem dan contact op. Vrijwilligers uit de gemeente Oldebroek worden met name gevraagd te reageren. Hebt u nog vragen, wilt u Buurtbemiddeling inschakelen of hebt u belangstelling om als vrijwilliger aan de slag te gaan, dan kunt u contact opnemen met coördinator Hettie Schoonhoven via telefoonnummer (0341) 25 94 33. U kunt ook een e-mail sturen naar buurtbemiddeling@nunspeet.nl.

Ambassadeurs Buurtbemiddeling

Foto: Benno Wonink Fotografie