HOME  |  Nieuws  |  Een zomer van NIX: geen alcohol onder de 18!

Een zomer van NIX: geen alcohol onder de 18!

Dit item is verlopen op 30-07-2016.

De zomer is begonnen en daarmee de tijd van feesten, festivals, evenementen of samen met vrienden op vakantie. Voor jongeren zijn dat momenten waarop ze eerder in de verleiding kunnen komen om alcohol te drinken. Als ouder wil je niet dat je kind al op jonge leeftijd met alcohol in aanraking komt. Kijk voor tips op www.hoepakjijdataan.nl

Blijf consequent

Ook als uw kind naar een festival, evenement, feestje of voor het eerst zonder ouders op vakantie gaat, is het belangrijk dat u consequent regels blijft stellen. U wilt toch ook dat uw kind met een gezond stel hersens opgroeit?

In de wet staat dat er onder de leeftijd van 18 jaar geen alcohol gekocht of geschonken mag worden. Ook kunnen jongeren onder de 18 als zij alcohol bij zich hebben een boete krijgen.

Vanaf 2014 is de leeftijd voor kopen en bezit 18 jaar, wegens het uitgaansgeweld, opnames in ziekenhuizen (comazuipen) en bovendien de schadelijkheid van alcohol op de hersenontwikkeling van jongeren.

Enkele tips

  • Spreek van te voren af dat uw kind tijdens het feest, festival of op vakantie niet drinkt.
  • Op www.hoepakjijdataan.nl klik je via > naar een filmpje waarin een moeder met haar zoon praat, die voor het eerst zonder zijn ouders op vakantie gaat.
  • Feest thuis? Maak samen met uw kind alcoholvrije cocktails. Kijk voor leuke idee├źn op www.happydrinks.nl
  • Blijkt dat uw kind bij thuiskomst toch gedronken heeft, bespreek dit dan de volgende dag op een rustig moment. Geef duidelijk aan dat u niet wilt dat uw kind drinkt.