HOME  |  Nieuws  |  Gezocht - lid voor de Rekenkamercommissie

Gezocht - lid voor de Rekenkamercommissie

Dit item is verlopen op 30-01-2016.

LID VOOR DE REKENKAMERCOMMISSIE

Elburg-Nunspeet-Oldebroek-Putten

De gemeenteraden van de gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten zoeken een extern lid voor de gezamenlijke rekenkamercommissies.

Algemene informatie

De gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten hebben in samenwerking elk een eigen rekenkamercommissie ingesteld. De samenwerking is gebaseerd op een personele unie.

De rekenkamercommissie is verantwoordelijk voor het doen van onderzoek naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het gemeentelijke beleid. De commissie bepaalt de onderzoeksonderwerpen, is belast met de organisatie van de onderzoeken, alsmede met het (laten) uitvoeren van de onderzoeken, het begeleiden ervan en het uitbrengen van het onderzoeksrapport.

Ter vervanging van een zittend lid van wie de benoemingstermijn op 1 juni 2016 afloopt, zijn de commissies op zoek naar een lid. Het lid wordt voor de eerste keer benoemd tot 1 juni 2020 en kan daarna eenmaal voor een periode van vier jaar worden herbenoemd.

De leden ontvangen een vergoeding van € 275,00 plus reiskostenvergoeding voor iedere bijgewoonde vergadering van de rekenkamercommissie.

Wie wij zoeken

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij een onafhankelijke instelling en een analytisch denkvermogen heeft, ruime kennis en aantoonbare ervaring heeft met het (kwantitatief) onderzoek alsmede met politiek-bestuurlijke verhoudingen en processen. Ook heeft hij/zij een relevante professionele achtergrond en kennis van een of meer beleidsterreinen van de lokale overheid, waarbij financiële kennis een pré is. Hij/zij is in staat om te komen tot een objectief en onafhankelijk oordeel.

Geïnteresseerd?

Klik hier voor het volledige functieprofiel.

Meer informatie over de rekenkamercommissies kunt u hier vinden.

Uw brief met c.v. en een overzicht van (vervulde) nevenactiviteiten kunt u tot uiterlijk 29 januari 2016 richten aan de voorzitter van de selectiecommissie, burgemeester van de gemeente Nunspeet, de heer D.H.A. van Hemmen. U kunt op deze advertentie reageren via Werken in Gelderland. Onder deze link vindt u de advertentie sollicitaties.010038@werkeningelderland.nl. Voor het solliciteren via deze website moet u zich eerst registeren.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 19 februari 2016.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u telefonisch contact opnemen de heer R. de Vries,  (0578-574719), extern lid  van de rekenkamercommissies.

Voor vragen over de procedure kunt u telefonisch contact opnemen met de secretaris van de rekenkamercommissie Nunspeet, de heer P.F.A. Klein (0341-259366).