HOME  |  Nieuws  |  Heel Nederland doet mee aan het grote nationale fietsonderzoek - Nunspeet telt ook mee

Heel Nederland doet mee aan het grote nationale fietsonderzoek - Nunspeet telt ook mee

Dit item is verlopen op 23-09-2016.

Heel Nederland doet mee aan het grote nationale fietsonderzoek

Fietstel-app meet persoonlijk fietsgedrag voor het verbeteren van landelijk fietsverkeer. Gemeente Nunspeet stimuleert dit onderzoek

De Nationale Fiets Telweek organiseert in de derde week van september het grote nationale fietsonderzoek. Door middel van een innovatieve onderzoeksapp wordt het dagelijkse fietsgedrag van deelnemers één week lang in kaart gebracht. De vergaarde data wordt gebruikt door overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties om ons fietsnetwerk te verbeteren.

Om goed zicht te hebben op de huidige uitdagingen in het fietsverkeer, roepen we zoveel mogelijk mensen op om mee te doen door vanaf vandaag de gratis app te downloaden. Op 19 september start de app automatisch met meten.

Inzichten verrijken na een geslaagde 2015 editie

Fiets Telweek 2015 was met 50.964 deelnemers een groot succes en leidde al tot de eerste verbeteringen. Dit jaar hoopt de Fiets Telweek het onderzoek op een nog grotere schaal uit te kunnen voeren. Door de onderzoeksresultaten van dit jaar te vergelijken met vorig jaar ontstaat beter inzicht in het effect van deze investeringen op het fietsgedrag. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan fietsnetwerken buiten steden doormiddel van een actie – specifiek gericht op middelbare scholieren.

De gemeente Nunspeet stimuleert het onderzoek

Ook de gemeente Nunspeet stimuleert de nationale fietstelweek. Wethouder Marije Storteboom van de gemeente Nunspeet vindt dit onderzoek belangrijk:  “Het fietsen en goede/veilige fietspaden zijn speerpunten van de gemeente Nunspeet. Met dit onderzoek krijgen wij veel inzicht in het gebruik van de fiets en de fietspaden in onze gemeente. Die gegevens kunnen wij meenemen in ons fietsbeleid voor de toekomst”.

Fiets je mee?

Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. Daarom wordt heel Nederland gevraagd om zich aan te melden. Dit kan door de Fietstel-app op een smartphone te downloaden (Google Play Store (Android) of iTunes App Store (Apple iOS)) en vrienden erop attent te maken om dit ook te doen.

Op 19 september begint de app het persoonlijke fietsgedrag automatisch te meten. Het onderzoek duurt een week. Om mee te tellen – en bovendien kans te maken op een gloednieuwe Veloretti designfiets - hoeven deelnemers in die week alleen met locatievoorzieningen aan op de fiets te stappen!