HOME  |  Nieuws  |  Herdenking bevrijding

Herdenking bevrijding

Dit item is verlopen op 20-04-2017.

Op woensdag 19 april 2017 is het 72 jaar geleden dat Nunspeet door de Canadezen werd bevrijd. Traditiegetrouw is er op die dag bij het Canadees monument aan de Laan een korte herdenkingsplechtigheid. Om 18.45 uur houdt burgemeester Van de Weerd een toespraak. Na een minuut stilte speelt de Harmonie het Canadese volkslied en het Wilhelmus waarna kransen worden gelegd door het College van B&W en door het Comité Thank You Canada.

Op zaterdag 15 april 2017 is om 15.00 uur bij het herdenkingsmonument aan de Schaarweg in Elspeet een herdenkingsplechtigheid. Burgemeester Van de Weerd zal een toespraak houden. Namens het gemeentebestuur, de RAFA (Royal Air Forces Association) en de werkgroep ‘Herdenken WOII’ zullen kransen worden gelegd. De Elspeetse Fanfare zal muzikale medewerking verlenen.

Tijdens de herdenkingsplechtigheid zullen vliegtuigen van de "No.1077 Squadron RAFA", met een fly-over een eerbetoon verzorgen aan de op die plek omgekomen bemanning van de in 1944 neergeschoten Lancaster.

Iedereen is van harte welkom de herdenkingsplechtigheden bij te wonen en zo het belang van leven in vrijheid te onderstrepen.

Op 4 mei 2016 zijn er in alle kernen weer herdenkingsplechtigheden. Deze programma's worden binnenkort gepubliceerd.

'Zonder verleden heeft het heden geen toekomst!'