HOME  |  Nieuws  |  Hulp bij het huishouden blijft in Nunspeet gegarandeerd

Hulp bij het huishouden blijft in Nunspeet gegarandeerd

Dit item is verlopen op 08-03-2016.

In november 2015 heeft Thuiszorg Service Nederland (TSN) bekendgemaakt dat haar onderdeel ‘Hulp bij het huishouden’ financiële problemen heeft. TSN biedt ook in de regio Noord-Veluwe, waaronder de Gemeente Nunspeet, huishoudelijke hulp. De gemeenten bereiden zich op dit moment voor op een faillissement. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 15 februari 2016 besloten dat de hulp bij het huishouden gegarandeerd blijft. De organisaties RST Zorgverleners, ThuiszorgInHolland, Thuiszorg van Oranje en WZU Veluwe en Zorggroep Noordwest-Veluwe zijn bereid en in staat om in Nunspeet de huidige TSN-klanten over te nemen.

De bewindvoerders van TSN hebben in de afgelopen weken geprobeerd om een overname te regelen met zorgaanbieder Buurtzorg Nederland. Dit is echter niet voor de Noord-Veluwse gemeenten gelukt. Daarom zijn de gemeenten in gesprek met de andere zorgaanbieders van hulp bij het huishouden in deze regio. De gemeenten zorgen ervoor dat alle hulp door een van deze zorgorganisaties wordt voortgezet. Echter, er kunnen geen garanties gegeven worden dat mensen dezelfde hulpverlener houden. Wethouder Van den Berg: “Als TSN failliet gaat, blijven mensen in Nunspeet de huishoudelijke hulp krijgen die ze nodig hebben”.

Alle betrokken cliënten in de regio zijn met een brief geïnformeerd over de huidige situatie. Zodra het faillissement van TSN is uitgesproken neemt de gemeente contact op met de cliënten om aan te geven hoe de hulp in het huishouden overgaat naar een van de andere aanbieders.