HOME  |  Nieuws  |  Hulp bij het huishouden blijft in Nunspeet gegarandeerd

Hulp bij het huishouden blijft in Nunspeet gegarandeerd

Dit item is verlopen op 29-03-2016.

Op 16 maart 2016 heeft de rechtbank het faillissement over TSN Thuiszorg uitgesproken. TSN biedt ook in de regio Noord-Veluwe, waaronder de gemeente Nunspeet, huishoudelijke hulp. De gemeente heeft zich voorbereid op het faillissement. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de hulp bij het huishouden gegarandeerd blijft. De organisaties RST Zorgverleners, ThuiszorgInHolland, Thuiszorg van Oranje en WZU Veluwe en Zorggroep Noordwest-Veluwe zijn bereid en in staat om in Nunspeet de huidige TSN-klanten over te nemen.

De bewindvoerders van TSN hebben in de afgelopen weken geprobeerd om een overname te regelen met zorgaanbieder Buurtzorg Nederland. Dit is echter niet voor de Noord-Veluwse gemeenten gelukt. Daarom heeft de gemeente afspraken gemaakt met de andere zorgaanbieders van hulp bij het huishouden in onze regio. De gemeente zorgt  ervoor dat alle hulp door een van deze zorgorganisaties wordt voortgezet. Echter, er kunnen geen garanties gegeven worden dat mensen dezelfde hulpverlener houden.

Cliënten die nu hulp van TSN ontvangen hoeven niets te doen. Alle cliënten worden schriftelijk én telefonisch door de gemeente geïnformeerd over de veranderingen. Wethouder Van den Berg: “Het faillissement van TSN kan een onrustige periode betekenen voor mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben. Maar wij staan er voor dat niemand met lege handen komt te staan en we zullen er voor zorgen dat andere zorgaanbieders de zorg overnemen”.

Vragen en antwoorden: regionale thuiszorgaanbieders zetten hulp bij het huishouden voort na faillissement TSN