HOME  |  Nieuws  |  Isolatiesubsidie

Isolatiesubsidie

Dit item is verlopen op 20-12-2017.

Isolatiesubsidie

Vanaf eind 2016 is er lokaal geen budget meer beschikbaar en kan de gemeente geen nieuwe aanvragen meer in behandeling nemen. Er blijft echter een stimulans om de eigen woning te isoleren. De gemeentelijke regeling is namelijk overgenomen door de landelijke regeling ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’. Deze regeling kent een vergelijkbare vergoeding.

Subsidie energiebesparing eigen huis

Met deze subsidie stimuleert de rijksoverheid energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector. In aanmerking komen isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendementsglas. Voorwaarde is dat u minimaal twee maatregelen neemt.  U kunt tot en met 31 december 2018 subsidie aanvragen. Er is € 60 miljoen voor isolatie beschikbaar.

1000 huishoudens met gemeentelijke subsidie

Sinds de openstelling van de Isolatie Subsidieregeling werden in Nunspeet door 1000 huishoudens, met gemeentelijke subsidie, maatregelen genomen. Met name gevel- en glas isolatie zijn populair. Isoleren is dan ook niet alleen financieel aantrekkelijk; het verhoogt ook het wooncomfort en een beperking van het energiegebruik draagt bij aan het terugdringen van de klimaatverandering.

Meer informatie vindt u op:

www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis