HOME  |  Nieuws  |  Jeugd denkt mee over verfraaiing marktplein Nunspeet

Jeugd denkt mee over verfraaiing marktplein Nunspeet

Dit item is verlopen op 10-03-2018.

Het gemeentebestuur werkt aan een plan voor een levendiger invulling van het marktplein. Samen met een vertegenwoordiging van  o.a. ondernemers, horeca, bewoners en de weekmarkt zijn de wensen en mogelijkheden geïnventariseerd.

Om ook de jeugd hierbij te betrekken is contact gezocht met Veluvine. Daar werd enthousiast gereageerd op dit initiatief. De dorpsbouwmeester – Theo Hilhorst –  heeft een gastles gegeven over architectuur en ontwerpen van de openbare ruimte.

Onder leiding van de docenten mevrouw Nauta en mevrouw Beumer zijn de leerlingen van de eerste klassen HAVO/VWO met meetlint en mobiel op pad gegaan, hebben het marktplein besnuffeld en gefotografeerd en zich verdiept in de wensen van de gemeente. De leerlingen hebben niet alleen gekeken naar de functie, de constructie en de vorm van het marktplein, maar hebben zich ook verdiept in ideeën van over de hele wereld. Van Australië, Japan tot in Amerika. Een veelgehoorde wens van de jeugd is meer zitgelegenheid en een spelelement op de markt.

Mini-expositie maquettes

De opgedane ideeën hebben de leerlingen vormgegeven in maquettes. Deze twaalf maquettes staan t/m vrijdag 9 maart 2018 in de hal van het gemeentehuis. Op donderdag 8 maart 2018 zal een groep leerlingen de maquettes toelichten aan wethouder Groothuis (08.30 uur).

Het gemeentebestuur zal binnenkort een besluit nemen over de te nemen maatregelen. Wethouder Jaap Groothuis zal de ideeën van de leerlingen zeker betrekken bij het plan. "Ook de jeugd is een belangrijke gebruiker van het marktplein. Prachtig dat die op deze wijze een bijdrage levert aan de planvorming over de markt,” aldus de wethouder.