HOME  |  Nieuws  |  Meld u zich nu aan voor Burgernet

Meld u zich nu aan voor Burgernet

Dit item is verlopen op 31-08-2016.

Als inwoners heeft men elkaar nodig om Burgernet ook in Nunspeet tot een succes te maken. En het is niet te hopen, maar misschien komt er een dag dat u blij bent dat Burgernet รบ kan helpen met het opsporen van een inbreker of een weggelopen kind.

Burgernet vervangt SMS-Alert

Voorheen maakte de politieregio Noord- en Oost-Gelderland gebruik van deze dienst onder de naam SMS-Alert. Daarbij werden alleen sms-berichten verstuurd. Met Burgernet kunnen naast sms-berichten ook gesproken berichten naar mobiele en vaste telefoon worden verzonden.

Hoe werkt het?

Zodra er bij de meldkamer van de politie een melding binnenkomt van bijvoorbeeld een vermist kind, een diefstal of een inbraak, wordt een Burgernetactie gestart. Als deelnemer krijgt u, wanneer u woont of werkt in het desbetreffende postcodegebied, een sms of een ingesproken bericht op uw vaste of mobiele telefoon. Als u naar aanleiding hiervan iets ziet, kunt u dat doorgeven via een speciaal telefoonnummer. Als de actie afgelopen is, ontvangt iedereen een bericht over de afloop. Het aantal Burgernetacties varieert per postcodegebied van enkele keren per maand tot eens in de paar maanden.

Meld u zich meteen aan!

Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat we samen verdachte of vermiste personen opsporen en de veiligheid in onze gemeente verhogen. Meld u zich volgende week aan via het formulier op de achterkant van de brief van de burgemeester, of nu meteen via www.burgernet.nl. U kunt zich aanmelden met meerdere personen per huishouden in de leeftijd vanaf 16 jaar. Belangrijk voor u zelf, maar u helpt er ook anderen mee!

Wilt u meer weten?

Kijk dan naar de veel gestelde vragen op www.burgernet.nl of neem per e-mail contact op met Bureau Burgernet Gelderland via burgernet@gelderland-midden.politie.nl of telefonisch op nummer (026) 37 63 136. Al 1.613 Nunspeters gingen u voor. Meld u zich nu ook aan voor Burgernet!