HOME  |  Nieuws  |  Nieuw gezicht voor De Brink in Elspeet

Nieuw gezicht voor De Brink in Elspeet

Dit item is verlopen op 04-07-2017.

Herinrichtingsplan gereed

De Brink in Elspeet krijgt een nieuw gezicht. Het herinrichtingsplan hiervoor is gereed. De Brink wordt groen opgezet en krijgt nieuwe bestrating en straatmeubilair. Ook komen er betere oversteekvoorzieningen en wordt er rekening gehouden met het ruimtegebruik van standplaatshouders en het parkeren.  Ook de aanpak van de wateroverlast, een belangrijk thema in Elspeet, is meegenomen in dit plan. In 2017 start de gemeente met de herinrichting.

Verantwoordelijk wethouder Leen van der Maas zegt: ”Met dit nieuwe plan wordt De Brink weer een aantrekkelijke plek voor de inwoners van Elspeet en de toeristen. Mede dankzij de klankbordgroep die enthousiast heeft meegedacht, is dit een breed gedragen plan, waar de Brink jaren mee vooruit kan."

Proces

Dit herinrichtingsplan is een proces geweest waarbij bij de start iedereen zijn of haar ideeën, voorstellen en schetsplannen over De Brink kon indienen bij de gemeente. De gemeente dankt iedereen die heeft meegedacht. Vervolgens is Buro Zijaanzicht ingehuurd om een herinrichtingsplan op te stellen waarbij de haalbaarheid van de ideeën en wensen zijn onderzocht.  In samenspraak met de gevormde klankbordgroep waarin vertegenwoordigers van de Dorpsvereniging, de Ondernemersvereniging, de Verkeersouders van de scholen en van de Koninklijke Horeca Nederland zitting hebben, is er een nieuw herinrichtingsplan van de Brink gekomen.

Plan inzien

Bewoners en belangstellenden kunnen dinsdag 27 juni 2017 het toekomstige plan van de herinrichting van de Brink bekijken bij restaurant Op de Brink in Elspeet tussen 19.30 en 21.00 uur.

Ook staat het plan op www.nunspeet.nl/debrink.