HOME  |  Nieuws  |  Opening oostelijke rondweg Nunspeet

Opening oostelijke rondweg Nunspeet

Dit item is verlopen op 11-10-2017.

Op woensdag 11 oktober a.s. is het zover. De oostelijke rondweg om Nunspeet is klaar en zal dan officieel worden geopend. Burgemeester Van de Weerd en wethouder Groothuis zullen om 14.50 uur symbolisch de openingshandeling verrichten. Het zuidelijke deel van de rondweg (Eperweg tot Oosteinderweg is al geruime tijd open, het westelijke deel (Oosteinderweg tot Elburgerweg) zal aan het eind van de middag op 11 oktober a.s. opengesteld worden. Van 14.30 tot 16.30 uur zijn belangstellenden op het westelijk deel welkom. Ook aan de jeugd is gedacht. Er is een trialdemonstratie, een fietscrossbaan en van 15.00 tot 16.30 uur kan de jeugd met skates, skeelers of steps zich uitleven op het nieuwe asfalt.

Het was een lang en moeizaam proces, maar het resultaat telt! “Een weg waar inwoners en bedrijven zeer content mee zijn en die een visitekaartje is van veiligheid, en inpassing in de omliggende natuur”, aldus een tevreden wethouder Jaap Groothuis.

De ontsluiting van een nieuw aan te leggen bedrijventerrein De Kolk en de nieuwe woonwijk Molenbeek, evenals het ontlasten van de wijk Oenenburg van het vele vrachtverkeer dat dagelijks door de woonwijk dendert. Dat waren de belangrijkste redenen voor het gemeentebestuur van Nunspeet om met een plan te komen voor een oostelijke rondweg.