HOME  |  Nieuws  |  Openingsfeest Meimaand Fietsmaand in gastdorp Nunspeet

Openingsfeest Meimaand Fietsmaand in gastdorp Nunspeet

Dit item is verlopen op 07-05-2017.

Op een gezellig oranjegekleurd Marktplein in Nunspeet vindt op 6 mei de officiële opening plaats van Meimaand Fietsmaand 2017. Wethouder Marije Storteboom geeft om 15.30 uur het startschot waarmee het grootste fietsevenement van het jaar begint. Je bent van harte welkom om dit feestje samen met ons te vieren!

Meimaand Fietsmaand is een nationaal begrip. Er trekken deze maand duizenden fietsers eropuit om te ontdekken hoe mooi Nederland is. Gezond bewegen en lekker buiten zijn, op de fiets is elke dag een feestje! Dit jaar is Nunspeet gastdorp van het fietsevenement. Nunspeet ligt prachtig op de grens van de Randmeren en de Veluwe. Bos, heide, landerijen, zandduinen en water, alles ligt op fietsafstand. 

Kom zaterdag 6 mei naar het Marktplein

De oranje fietsen die je overal in Nunspeet tegenkomt, brengen je meteen in een vrolijke, sportieve stemming. Ook de vijf vitrines van het Kunstsnoer zijn door Nunspeetse kunstenaars in fietssferen ingericht. Wethouder Marije Storteboom: "We vinden het fantastisch dat Nunspeet gastdorp voor Meimaand Fietsmaand is en kijken uit naar alle fietsliefhebbers! Nunspeet heeft je veel te bieden, we zijn een ideaal startpunt voor een rondje Randmeren, een rondje Veluwemeer of een mooie tocht over de Veluwe. Ons gezellige centrum heeft bovendien de leukste restaurants, terrassen en winkels. Laat je verrassen en vier de opening van Meimaand Fietsmaand mee op 6 mei!"

Artistieke Fietskaravaan

Tijdens de feestelijke opening is er een bontgekleurde optocht van versierde fietsen: de Artistieke Fietskaravaan. Jong en oud rijden mee! Met het ‘Uit de kunst’-toeristentreintje voorop gaat de tocht door het centrum en langs verzorgings- en bejaardentehuizen. Zo kunnen ook de ouderen in Nunspeet van de stoet genieten. Terug op de markt kiest een jury, onder aanvoering van de burgemeester, de mooiste versierde fietsen. Er zijn prachtige prijzen te winnen.

Vernieuwde fietsroutes

De officiële start van Meimaand Fietsmaand op 6 mei wordt een vrolijk event vol muziek en fietsinspiratie. Basisschoolkinderen uit Nunspeet kunnen zaterdag 6 mei op het Marktplein de laatste sticker voor de Kris-Kras-Route ophalen. Bij het inleveren van de volle stickerkaart krijgen ze een fietsbel en maken ze kans op een nieuwe fiets!

Plaatselijke fietshandelaren presenteren de nieuwste modellen en er is een BMX-demonstratie. Stichting Nunspeet Uit de Kunst deelt gratis de nieuwe Vier Tinten Fietsroute uit en geeft informatie over het vernieuwde knooppuntenroutenetwerk. In hun kraampje kun je terecht voor nieuwe fietskaarten en mooie themafietsroutes in de streek. En natuurlijk zijn er de lekkerste hapjes en drankjes verkrijgbaar op de gezellige terrassen. B

De Randmeren gastheer 2017

Gastdorp Nunspeet hoort bij de Gastvrije Randmeren. Dit gebied bestaat uit 9 prachtige, heldere meren omringd door stranden, bossen en natuurgebieden in het midden van ons land. Dit jaar zijn de Randmeren door Leisure Experts, de organisator van Meimaand Fietsmaand, gekozen tot gastheer! Dit word je niet zomaar. In het ‘Dutch Lake District’ gaan fietsplezier en waterpret hand in hand! Het is dé perfecte combinatie voor een heerlijk dagje uit.

Het laatste nieuws online

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Meimaand Fietsmaand op Facebook en Instagram #fietsmaand. Ook staan er heel veel fietsroutes, verhalen, events, arrangementen en fietstips op Meimaandfietsmaand.nl. Op Nunspeetuitdekunst.nl vind je veel informatie en een kalender met de leukste (fiets)activiteiten.