HOME  |  Nieuws  |  Reinigen en inspecteren riolering wijk Nunspeet-Noord en Nunspeet-Zuid

Reinigen en inspecteren riolering wijk Nunspeet-Noord en Nunspeet-Zuid

Dit item is verlopen op 08-05-2017.

In de periode tot en met medio mei 2017 (m.u.v. weekenden) wordt in opdracht van de gemeente Nunspeet door REMONDIS Dusseldorp Rioolservice B.V. uit Lichtenvoorde het gemeentelijke rioolstelsel in de wijken Nunspeet-Noord en Nunspeet-Zuid gereinigd en geïnspecteerd. Dit zal zo veel mogelijk tussen 07.30 uur en 17.00 uur plaatsvinden.

De rioolinspectie wordt uitgevoerd in het kader van een periodiek onderzoek naar de kwaliteit van de riolering. De rioolreiniging heeft als doel verstoppingen in het stelsel te voorkomen.

Hoe gaat het reinigen en inspecteren van riolering in zijn werk?

Om een goed beeld te krijgen van de toestand van de riolering worden de rioolbuizen eerst gereinigd door middel van een speciaal rioolreinigingsvoertuig. Na het reinigen wordt de riolering geïnspecteerd. Dit gebeurt met een zelfrijdende robotcamera die filmopnames van de binnenkant van de rioolbuis maakt.

Mogelijke hinder

Tijdens het reinigen van de riolering kan overlast ontstaan. Er is een kleine kans dat er door de luchtdruk water opspat of stank ontstaat vanuit uw toiletpot, schrobputjes, spoelbakken en andere afvoeren. Dit komt doordat het water uit het waterslot is gezogen waardoor de stankafsluiter niet meer werkt. Door het toilet en de afvoeren met water door te spoelen is dit probleem te verhelpen.

De voertuigen die de werkzaamheden uitvoeren verplaatsen zich regelmatig en staan daardoor steeds kortstondig op een plaats. Daarnaast wordt in de planning rekening gehouden met de bereikbaarheid voor de panden, de bevoorrading van de winkels, het ophalen van huisvuil e.d. Hierdoor worden hinderlijke situaties zo veel mogelijk beperkt.

Daarnaast kan de straat of meerdere straten kortstondig (gedeeltelijk) geblokkeerd zijn voor het verkeer tijdens de werkzaamheden. Op voorhand kan niet exact worden aangegeven wanneer in uw straat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van mogelijke neerslag, verkeerssituaties of onvoorziene zaken in de riolering.

Meer informatie?

Hebt u nog vragen over de geplande werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Nunspeet via telefoonnummer 0341 25 99 11.

Wij excuseren ons voor de eventuele overlast en vragen uw begrip voor de situatie.