HOME  |  Nieuws  |  Rijvaardigheidsrit voor oudere automobilisten

Rijvaardigheidsrit voor oudere automobilisten

Dit item is verlopen op 01-03-2017.

De ouderenbonden in Nunspeet organiseren in samenwerking met de gemeente Nunspeet en Veilig Verkeer Nederland, afdeling Nunspeet, een rijvaardigheidsrit voor 50-plussers. Deze rit wordt georganiseerd op dinsdag 7 en woensdag 8 maart 2017vanuit Veluvine, F.A. Molijnlaan 186 in Nunspeet.

Het verkeer is in de loop der jaren erg veranderd. Het is belangrijk te weten hoe de verkeersregels tegenwoordig moeten worden toegepast. Ook zijn er verschillende verkeersituaties gewijzigd en is de verkeersdrukte de laatste jaren erg toegenomen, wat het autorijden er niet eenvoudiger op maakt. Door deel te nemen aan de rijvaardigheidsrit (ook wel Broemrit genoemd) krijgt u de mogelijkheid uw rijgedrag en verkeerskennis te testen. Ook kunt u uw theoretische kennis opfrissen. U bevordert uw eigen veiligheid en de veiligheid van de overige weggebruikers in het verkeer. Het is dus GEEN examen, maar een rijproef en gaat niet ten koste van uw rijbewijs. Deze rijvaardigheidsrit gebeurt in een ontspannen sfeer met ervaren rijinstructeurs en diverse rijschoolhouders. Na een kennismakingsgesprek gaan zij een half uur met u, in uw eigen auto, de weg op en na de rit kunt u de details nog eens doornemen door een handig naslagwerk dat u gratis krijgt aangeboden. Na de testrit wordt ook nog de mogelijkheid geboden uw ogen en oren te laten testen, alsook uw reactievermogen.

Voor deelname aan de rijvaardigheidsrit, moet u in het bezit zijn van een rijbewijs B, een auto, de juiste verzekeringen en een zogenaamde groene kaart. Auto’s die ouder zijn dan drie jaar moeten APK gekeurd zijn. Ook moet u inwoner van de gemeente Nunspeet zijn.

Wanneer?

De rijvaardigheidsrit wordt gehouden op dinsdag 7 en woensdag 8 maart 2017.

Waar?

Veluvine, F.A.Molijnlaan 186 in Nunspeet, telefoon: (088) 85 07 766.

Voorlichtings-/theoriemiddag

Ook is er dit jaar op maandag 6 maart om 13.30 uur een voorlichtings-/theoriemiddag. Hiervoor kunt u ook terecht in Veluvine. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u nadere uitleg over de rijvaardigheidsritten.

Hoe schrijft u zich in?

Voor een inschrijfformulier kunt u terecht bij Veluvine. Daar moet u het inschrijfformulier ook inleveren (uiterlijk 28 februari 2017).

Vragen?

Martin Westhuis, coördinator VVN Nunspeet. Zijn telefoonnummer is (0341) 25 42 99.