HOME  |  Nieuws  |  Samenwerkingsovereenkomst CPO-vereniging Braambosch en de gemeente Nunspeet

Samenwerkingsovereenkomst CPO-vereniging Braambosch en de gemeente Nunspeet

Dit item is verlopen op 17-11-2017.

Op 2 november heeft de vereniging voor collectief particulier opdrachtgeverschap Braambosch een overeenkomst gesloten met de gemeente Nunspeet over de ontwikkeling van een woningbouwproject in plan Weversweg in Hulshorst. De vereniging heeft een plan voor 16 woningen ontwikkeld, variërend van starterswoningen tot een tweekapper. De vereniging koopt hiervoor bouwgrond aan van de gemeente.

Er zijn diverse CPO-verenigingen actief in de gemeente, waarvan enkele het project zelfs al hebben afgerond en met veel plezier in hun eigen woning wonen. De vereniging heeft zich laten bijstaan door Pieter Bijker van Bijker advies, die geen onbekende is in de Nunspeetse CPO-ontwikkelingen. De architecten Gunneweg en Burg hebben getekend voor de woningontwerpen waarvan binnenkort de aanbesteding zal plaatsvinden. Het zelf ontwikkelen van woningen neemt daarmee een belangrijke plaats in bij de invulling van het Nunspeetse woningbouwprogramma, dat vroeger met name het terrein was van projectontwikkelaars en de plaatselijke woningstichting.

Wethouder Groothuis, die namens de gemeente de overeenkomsten heeft getekend, is bijzonder verheugd met dit initiatief: “zowel voor het realiseren van de eigen woonwensen, het woonplezier en de sociale samenhang in de buurt is CPO een manier van ontwikkelen waar ik groot voorstander van ben”, aldus de wethouder.

Naar verwachting wordt in het voorjaar een start gemaakt met de bouw van de woningen in Hulshorst.

Op de foto wethouder Jaap Groothuis, de bestuursleden van de CPO-vereniging Sabine de Zwaan, Chantal Olthuis en Desiree de Zwaan en beleidsmedewerker Volkshuisvesting Frits van Voorst.