HOME  |  Nieuws  |  Skatepark Nunspeet aan de Elektraweg in gebruik genomen

Skatepark Nunspeet aan de Elektraweg in gebruik genomen

Dit item is verlopen op 21-10-2016.
foto: fotografie Van der Biezen

Woensdag 12 oktober is het gerenoveerde Skatepark Nunspeet aan de Elektraweg feestelijk geopend en in gebruik genomen. Na enkele maanden van werkzaamheden is er een prachtig nieuw skatepark ontstaan, wat geheel voldoet aan de eisen van deze tijd. Wethouder Marije Storteboom opende het skatepark.

In overleg met skaters, BMX’ers, de gemeente, Straathoekwerk en Skate Days heeft 2Move B.V. uit Goor een uitdagend nieuw skatepark opgeleverd. De betonnen skatelandschappen gaan jaren mee, terwijl de bestaande asfaltvloer behouden is gebleven. De renovatie van het skatepark is een uitwerking van het Uitvoeringsplan Speelruimtebeleid van de gemeente Nunspeet.

Wethouder sport Marije Storteboom zegt: ‘Met het Uitvoeringsplan Speelruimtebeleid willen wij het spelen en sporten in de openbare ruimte een stimulans geven. De vernieuwing van het verouderde skatepark is daar een mooi voorbeeld van. Ik ben er ook trots op dat we dit project samen met de gebruikers hebben gedaan en dat het heeft geresulteerd in een prachtig skatepark’.

Bij de opening waren er clinics en demonstraties en veel skaters en BMX’ers maakten van de gelegenheid gebruik om het skatepark gelijk goed uit te proberen.