HOME  |  Nieuws  |  Sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat is veilig

Sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat is veilig

Dit item is verlopen op 10-01-2017.

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is. In rubbergranulaat zitten heel veel verschillende stoffen, maar deze komen slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrij. Dat komt doordat de stoffen min of meer in het granulaat zijn ‘opgesloten’. Hierdoor is het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar.

Situatie in Nunspeet

In de gemeente Nunspeet zijn 3 kunstgrasvoetbalvelden ingestrooid met rubbergranulaat: bij VV Nunspeet, VV Elspeet en VV Hulshorst. Deze verenigingen zijn door de gemeente geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek.

De gemeente Nunspeet ziet geen aanleiding om van de (gezamenlijke) lijn van het RIVM, Vereniging Sport en Gemeenten, GGD GHOR, ministerie van VWS en KNVB af te wijken. Dat betekent dat er gewoon gesport kan blijven worden op de kunstgrasvelden.

Wel blijft de gemeente de ontwikkelingen rondom kunstgras en gezondheid nauwlettend volgen, zodat daar in de toekomst rekening mee gehouden kan worden bij besluitvorming over aanleg en onderhoud van kunstgrasvelden.

Meer informatie

Op de website van het RIVM is de meest actuele informatie te vinden over sporten op rubbergranulaat: www.rivm.nl. Ook heeft het RIVM een publieksinformatielijn geopend voor mensen met vragen: 0800-0480.

Mocht u vragen hebben over de specifieke situatie in Nunspeet, neem dan contact op met de gemeente via 0341-259911.

Zie ook: