HOME  |  Nieuws  |  Vragen en antwoorden: regionale thuiszorgaanbieders zetten hulp bij het huishouden voort na faillissement TSN

Vragen en antwoorden: regionale thuiszorgaanbieders zetten hulp bij het huishouden voort na faillissement TSN

Dit item is verlopen op 29-03-2016.

Vragen en antwoorden: regionale thuiszorgaanbieders zetten hulp bij het huishouden voort na faillissement TSN

Op 16 maart 2016 heeft de rechtbank het faillissement over TSN uitgesproken. Het is een onzekere periode voor zowel de klanten als de medewerkers. De gemeente Nunspeet wil ervoor zorgen dat niemand die nu hulp bij het huishouden ontvangt met lege handen komt te staan. Wij zorgen ervoor dat de thuiszorgorganisaties RST Zorgverleners, ThuiszorginHolland, Thuiszorg van Oranje, WZU Veluwe en Zorggroep Noord West Veluwe de zorg overnemen.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen hebt. Hieronder vindt u daarom een aantal veel gestelde vragen en antwoorden.

VRAGEN VAN KLANTEN

Is TSN Thuiszorg officieel failliet?

Ja. De rechtbank van Overijssel heeft op 16 maart 2016 het faillissement uitgesproken. Daardoor stopt TSN met de hulp bij het huishouden.        

Welke stappen heeft de gemeente Nunspeet ondernomen naar aanleiding van de ontwikkelingen bij TSN?

  1. In november 2015 heeft TSN Thuiszorg bekendgemaakt dat hun onderdeel ‘hulp bij het huishouden’ financiële problemen heeft. De gemeente heeft de ontwikkelingen bij TSN nauwgezet gevolgd en zich samen met de regiogemeenten voorbereid op een faillissement.
  2. In december 2015 zijn we als gemeente in gesprek geweest met de andere gecontracteerde zorgaanbieders hulp bij het huishouden in de regio. Dit om te onderzoeken of het mogelijk is dat zij de klanten van TSN overnemen.
  3. De bewindvoerders van TSN hebben geprobeerd om een overname te regelen met zorgaanbieder Buurtzorg Nederland. De Noord-Veluwe gemeenten hebben echter geen overnameaanbod van Buurtzorg ontvangen. Buurtzorg Nederland is daarnaast geen gecontracteerde aanbieder in de regio en heeft zich ook niet aangemeld als nieuwe opdrachtnemer tijdens de aanbestedingsprocedure van 2016.
  4. De gemeente zorgt ervoor dat een van de andere gecontracteerde thuiszorgorganisaties de hulp bij het huishouden voortzetten.
  5. Tegelijkertijd dringen we er bij onze aanbieders op aan om de huidige werknemers van TSN over te nemen. Of ze daarvoor kiezen, is aan hen. Wij gaan niet over de bedrijfsvoering van andere organisaties. Ook de relatie tussen de klant en huidige TSN-medewerker kunnen we helaas niet garanderen.

Ik ontvang op dit moment hulp bij het huishouden van een medewerker van TSN. Wat kan ik verwachten?

Tot 25 april 2016 ontvangt u hulp van TSN. U krijgt van ons een brief waarin staat welke thuiszorgaanbieder bij u de hulp gaat leveren na 25 april. Wij zullen zowel telefonisch als schriftelijk contact met u op opnemen. RST Zorgverleners, ThuiszorginHolland, Thuiszorg van Oranje en WZU Veluwe doen hun uiterste best om iedereen direct na 25 april 2016 te helpen.

Kan ik wisselen van thuiszorgorganisatie?  

 In verband met het faillissement kunt u tijdelijk niet kiezen voor een andere thuiszorgorganisatie. De gemeente staat voor de uitdaging om in een korte tijd de hulp bij het huishouden te regelen voor alle mensen die zelf niet in staat zijn om het huishouden te doen. Het is daarom van groot belang dat de gemeente de verdeling van de klanten over de verschillende thuiszorgorganisaties goed regelt. We gaan hierbij erg zorgvuldig te werk en stellen ons tot doel dat niemand door het faillissement van TSN buiten de boot valt. Tot 1 augustus kunt u daarom tijdelijk niet overstappen. Hierna staat het u vrij om voor een andere aanbieder te kiezen.

Blijven medewerker en klant een vast koppel in de nieuwe situatie?

Er zijn helaas geen garanties te geven dat de klant en de huidige TSN-medewerker in de nieuwe situatie bij elkaar blijven. Na het faillissement horen klanten van de gemeente van welke nieuwe aanbieder zij hulp bij het huishouden ontvangen na 25 april. De aanbieder neemt binnen 2 weken contact op om te bespreken met de klant wat er nodig is. Het is aan de aanbieders om een match tussen medewerker en klant te maken. Er zijn echter geen garanties dat huidige medewerker en klant weer bij elkaar komen in de nieuwe situatie.

Waar kan ik terecht als ik nog meer vragen heb?

U kunt contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer (0341) 25 99 11 of wmoloket@nunspeet.nl.

VRAGEN VAN MEDEWERKERS

Ik ben werknemer bij TSN en wil graag blijven werken. Wat kan ik doen?

De gemeente heeft RST Zorgverleners, ThuiszorginHolland, Thuiszorg van Oranje, WZU Veluwe en Zorggroep Noord West Veluwe gevraagd om zoveel mogelijk personeel van TSN Thuiszorg in dienst te nemen. Het staat u vrij om met deze aanbieders contact op te nemen met de vraag wat zij eventueel voor u kunnen betekenen. U kunt ook contact opnemen met het UWV-werkbedrijf voor informatie.

Waar kan ik terecht als ik vragen heb over het dienstverband bij TSN?

Voor deze vraag kunt u terecht bij TSN via 0800 321 21 31.