Evenementen in coronatijd

De laatste regels met betrekking tot evenementen leest u op Rijksoverheid.nl.

Alle evenementen kunnen plaatsvinden met een coronatoegangsbewijs, middels de CoronaCheck-app. Er zijn 3 manieren om een coronatoegangsbewijs te krijgen:

  • Volledige coronavaccinatie
  • Herstelbewijs (bewijs van positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden)
  • Negatief testbewijs (een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement).

Alle bezoekers aan een evenement van 13 jaar en ouder moeten verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien. Vanaf 14 jaar wordt het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs gecontroleerd.  Als organisator van een evenement hebt u de verantwoordelijkheid de coronatoegangsbewijzen en geldende identiteitsbewijzen van de bezoekers/deelnemers te controleren. Dit kan door gebruik te maken van een zogenaamde CoronaCheck scanner die u kunt downloaden op uw smartphone. Indien u een evenement wilt bezoeken (en uiteraard geen klachten hebt) en u bent niet in het bezit van een coronatoegangsbewijs, dan dient u zich dus te laten testen. Dit kan uitsluitend bij een testlocatie die is aangesloten bij Testen voor Toegang. Hiervoor dient u tijdig een afspraak te maken. Meer informatie hierover kunt u lezen op testenvoortoegang.org en coronacheck.nl.

Daarnaast bent u verplicht registratie en een gezondheidscheck te doen en te werken met kaartverkoop (al dan niet gratis).

Mocht u nog vragen hebben of twijfelen of het zinvol is voor uw evenement een vergunningsaanvraag te doen of een evenementenmelding in te dienen, dan adviseren wij u allereerst contact met ons op te nemen.

Contact