Liveblog coronavirus

Dit liveblog is gesloten.

1 juli 2020

Nieuwe noodverordening VNOG per 1 juli 2020

Per 1 juli zijn er maatregelen versoepeld. De VNOG heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Met het vaststellen van de nieuwe verordening, komt de oude te vervallen.

12 juni 2020

Nieuwe noodverordening VNOG per 15 juni 

Op vrijdag 12 juni heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), Ton Heerts, een nieuwe noodverordening ondertekend. Deze noodverordening is gebaseerd op de versoepelde maatregelen die gelden per 15 juni. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

9 juni 2020

Testen op corona

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Wanneer een coronatest?

Je hebt milde klachten die passen bij het coronavirus. Verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak. De test kan aantonen of je het coronavirus op het moment van afnemen hebt. Daarom heef het alleen zin om te testen bij klachten.

Testlocaties

GGD Noord- en Oost-Gelderland heef twee testlocaties. In Vaassen en Zelhem. De testlocaties zijn een drive-in. Met de auto rijd je door de drive-in en word je zonder uit te hoeven stappen getest.

Afspraak maken

Heb je coronaklachten? Houd je BSN bij de hand en maak een afspraak via 0800 12 02. Het nummer is zeven dagen per week van 8.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. 

Meer informate 

Kijk op de website ggdnog.nl.

29 mei 2020, 15:45u

Maatregelen gemotoriseerd verkeer rondom Zandenplas

Bij grote drukte op warme dagen sluiten Staatsbosbeheer en de gemeente Nunspeet de slagboom voorbij de parkeerplaats in het Zandenbos aan de Eperweg. Hiermee wordt een deel van de toeristische weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Beide partijen hopen het massaal parkeren van auto’s in het Zandenbos door bezoekers van de Zandenplas te voorkomen. Lees verder

22 mei 2020, 11:13u

Steunpakket voor zelfstandig ondernemers verlengd

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) krijgt een vervolg. De noodregeling voor zelfstandig ondernemers die eind mei afloopt, wordt met drie maanden verlengd tot eind augustus. Binnenkort meer informatie hoe dit kan worden aangevraagd. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer.

19 mei 2020, 20:06u

Corona-aanpak: de volgende stap

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we opnieuw enkele maatregelen versoepelen. Zo wordt 'alleen' weer iets meer 'samen'. Lees meer over de versoepeling en de voorwaarden

19 mei 2020, 15:18u

Vermijd drukte

Er komt een lang weekend aan met mooi weer. Burgemeester Breunis van de Weerd doet een oproep in een open brief aan de inwoners, om drukte te vermijden. Lees verder

18 mei 2020, 16:16u

Publieksbalie gemeentehuis en gemeentewerf binnenkort weer geopend

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, gaan de publieksbalie van het gemeentehuis en de gemeentewerf vanaf maandag 25 mei weer open. Om het aanvragen en uitreiken van documenten enigszins gedoseerd te laten verlopen, zijn er enkele richtlijnen opgesteld. Ook op de gemeentewerf zijn enkele maatregelen getroffen. Lees verder

13 mei 2020, 14:55u

Weekmarkt Nunspeet tijdelijk verspreid over marktplein en Whemeplein

De Nunspeetse weekmarkt zal met ingang van donderdag 28 mei a.s. tijdelijk op het marktplein én het Whemeplein en een deel van de Ds. De Bouterlaan worden gehouden. Ook zullen er geen kramen langs winkels komen te staan. Lees verder

10 mei 2020, 10:47u

Versoepeling van een aantal coronamaatregelen per 11 mei: nieuwe noodverordening VNOG

Vanaf maandag 11 mei worden een aantal coronamaatregelen versoepeld. Onder voorwaarden en stap voor stap wordt zoveel als mogelijk de samenleving opgestart. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) de nieuwe maatregelen te kunnen handhaven heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, op vrijdag 8 mei de nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland vastgesteld.

8 mei 2020, 10:52u

Dorpsstraat Nunspeet; rechts houden en fietsen parkeren op marktplein

In de afgelopen weken is gebleken dat het op piekmomenten -  zoals bijvoorbeeld de zaterdagmiddag - in een deel van de Dorpsstraat zo druk is dat het soms moeilijk is om 1,5 m afstand te houden.  Het gaat dan met name om het deel van de Dorpsstraat tussen de Hema en de Rabobank.

Om meer ruimte te creëren zijn de winkels in dat gebied verzocht hun uitstallingen voor de winkel te minimaliseren en wordt publiek gevraagd hun fietsen niet meer in de Dorpsstraat te parkeren, maar op het marktplein. Daar is een tijdelijke fietsparkeerplaats gerealiseerd.  Ook wordt het publiek gevraagd in de Dorpsstraat zo veel mogelijk rechts te houden (lopen).

 

We zijn een nieuw liveblog gestart.

Het oude liveblog tot en met 7 mei 2020

Contact

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur