Liveblog coronavirus

In dit liveblog houden wij op de hoogte van ontwikkelingen rondom het coronavirus in onze gemeente.

17 oktober 2020, 09.30 uur

Andere herfstvakantie

De herfstvakantie is dit jaar door het coronavirus anders dan normaal. Gaat u toch op vakantie of een dagje weg? Houdt u aan de coronamaatregelen en bekijk tips voor een herfstvakantie dichtbij je (vakantie)huis. Meer informatie op Rijksoverheid.nl.


17 oktober 2020, 09.25 uur

Update: Nieuwe noodverordening van kracht + vragen en antwoorden

De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld die per 14 oktober 2020 geldt. Ook heeft de VNOG een lijst met vragen en antwoorden opgesteld over verschillende thema's (van horeca tot sport).


14 oktober 2020, 14.50 uur

Tijdelijke spelregels voor de sport

Kinderen en volwassenen kunnen tijdens de gedeeltelijke lockdown binnen en buiten sporten. Kinderen mogen samen sporten. Volwassenen houden 1,5 meter afstand en sporten in groepjes van maximaal 4 personen.
Meer informatie op Rijksoverheid.nl.


14 oktober 2020, 08.42 uur

Maatregelen in een overzicht

De nieuwe maatregelen zijn ook te bekijken in een overzicht.


14 oktober 2020, 08.25 uur

Strengere maatregelen om aantal besmettingen terug te dringen

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt.


8 oktober 2020, 11.30 uur

Burgemeester digitaal in gesprek met jongeren over corona

Hoe beleven de jongeren deze moeilijke coronaperiode? Om hier inzicht in te krijgen gaat burgemeester Van de Weerd op woensdagavond 14 oktober 20.00 uur a.s. digitaal in gesprek met de Nunspeetse jongeren.


6 oktober 2020, 11.25 uur

Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt ons allemaal en volhouden is lastig. Vandaag start de periode van 'Aandacht voor elkaar', met initiatieven en persoonlijke verhalen om elkaar door deze tijd te helpen. Doe mee, kijk op aandachtvoorelkaar.nl.


5 oktober 2020, 13.24 uur

Mondkapje verplicht in publieke ruimtes gemeentehuis

In verband met het coronavirus moet u in de openbare ruimtes van het gemeentehuis een mondkapje dragen, voor uw en onze veiligheid. Geen mondkapje bij u? Er ligt er één voor u klaar bij de ingang van het gemeentehuis. Alvast bedankt voor je medewerking!

Contact