Liveblog coronavirus

In dit liveblog houden wij op de hoogte van ontwikkelingen rondom het coronavirus in onze gemeente.

14 maart 2021, 7.28u

Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

Als het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen daalt en we de basisregels blijven volgen, kunnen we langzaam de coronamaatregelen loslaten. Met het openingsplan wordt stap voor stap steeds meer mogelijk.

24 maart 2021, 8.33u


Maatregelen tegen corona blijven gelden

De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd.


9 maart 2021, 8.24u

Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

Geen verdere versoepelingen, wel wat kleine correcties op een aantal bestaande maatregelen.


24 februari 2021, 9.30u

Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht, maar verruimingen op gebied van onderwijs, contactberoepen en winkelen op afspraak.


22 januari 2021, 9.00u

Avondklok en formulier 'eigen verklaring avondklok'

Vanaf 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur 's avonds tot 4.30 uur 's ochtends. Deze zware maatregel moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Zo voorkomen we verspreiding van het coronavirus.


 


20 januari 2021, 15.09u

Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen.


13 januari 2021, 7.52u

Nederland blijft tot tenminste 9 februari in lockdown

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft.


21 december 2020, 10.20u

Nunspeetse gezichten in coronatijd

Voor velen in de Nunspeetse samenleving is de coronacrisis een moeilijke periode. Ziekte, rouw, zorgen, eenzaamheid, velen hebber er mee te maken. Al vele maanden houdt het Coronavirus ons in de greep. Hoewel er gelukkig positieve berichten zijn over vaccins en sneltesten, is er nog steeds veel onzekerheid over hoe de komende tijd eruit gaat zien. Dit raakt ons allemaal. Aandacht hebben voor elkaar helpt.Daarom is de gemeente Nunspeet gestart met een interviewreeks ‘Nunspeetse gezichten in coronatijd’  met het doel om in deze periode aandacht te hebben voor elkaar, verhalen te delen en naar elkaar te luisteren.


15 december 2020, 08.20u

Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

Nederland gaat vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe. Lees meer hierover op de pagina lockdown om contacten tot een minimum te beperken.


14 december 2020, 08.45u

Volhouden wordt beloond

Een open brief van burgemeester Breunis van de Weerd.


8 december 2020, 19.39u

Gedeeltelijke lockdown ook tijdens feestdagen

Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. Daarom blijven we in de gedeeltelijke lockdown, ook tijdens de feestdagen. Door afstand te houden en het aantal contacten te beperken, beschermen we elkaar. Lees meer hierover in het nieuwsbericht gedeeltelijke lockdown ook tijdens feestdagen.


1 december 2020, 10.10u

Actuele besmettingen in de gemeente

Bent u benieuwd naar het actuele corona besmettingscijfer in de gemeente Nunspeet? Kijk op coronadashboard.rijksoverheid.nl.


27 november 2020, 13.15u

Mondkapje verplicht vanaf 1 december 2020

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Lees meer hierover in het nieuwsbericht mondkapje verplicht vanaf 1 december.


18 november 2020, 9.37u

Gedeeltelijke lockdown gaat verder, tijdelijke verzwaring opgeheven

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten.


13 november 2020, 09.04u

Mondkapjes voor huishoudens met laag inkomen

De gemeente Nunspeet gaat gratis mondkapjes verstrekken aan huishoudens met een laag inkomen. Nu er een mondkapjesplicht is aangekondigd vindt de gemeente het belangrijk dat iedereen daar aan kan voldoen. Lees meer hierover in het nieuwsbericht mondkapjes voor huishoudens met laag inkomen.


5 november 2020, 08.35u

Naar de weekmarkt? Doe een mondkapje op

We willen graag de kans op coronabesmettingen zo klein mogelijk houden. Evenals voor de winkels geldt daarom ook voor de Nunspeetse weekmarkt op donderdagmorgen het dringende advies om een mondkapje te dragen. En uiteraard voldoende afstand te houden!


5 november 2020, 07.37 uur

Update: Nieuwe noodverordening van kracht + vragen en antwoorden

De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld die per 4 november 2020 geldt. Ook heeft de VNOG een lijst met vragen en antwoorden opgesteld over verschillende thema's.


4 november 2020, 11.45 uur

Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal coronabesmettingen te doorbreken. Maar om de daling te versnellen, gelden voor 2 weken extra maatregelen. Volhouden blijft belangrijk, voor jezelf én voor je naasten.


17 oktober 2020, 09.30 uur

Andere herfstvakantie

De herfstvakantie is dit jaar door het coronavirus anders dan normaal. Gaat u toch op vakantie of een dagje weg? Houdt u aan de coronamaatregelen en bekijk tips voor een herfstvakantie dichtbij je (vakantie)huis. Meer informatie op Rijksoverheid.nl.


17 oktober 2020, 09.25 uur

Update: Nieuwe noodverordening van kracht + vragen en antwoorden

De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld die per 14 oktober 2020 geldt. Ook heeft de VNOG een lijst met vragen en antwoorden opgesteld over verschillende thema's (van horeca tot sport).


14 oktober 2020, 14.50 uur

Tijdelijke spelregels voor de sport

Kinderen en volwassenen kunnen tijdens de gedeeltelijke lockdown binnen en buiten sporten. Kinderen mogen samen sporten. Volwassenen houden 1,5 meter afstand en sporten in groepjes van maximaal 4 personen.
Meer informatie op Rijksoverheid.nl.


14 oktober 2020, 08.42 uur

Maatregelen in een overzicht

De nieuwe maatregelen zijn ook te bekijken in een overzicht.


14 oktober 2020, 08.25 uur

Strengere maatregelen om aantal besmettingen terug te dringen

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt.


8 oktober 2020, 11.30 uur

Burgemeester digitaal in gesprek met jongeren over corona

Hoe beleven de jongeren deze moeilijke coronaperiode? Om hier inzicht in te krijgen gaat burgemeester Van de Weerd op woensdagavond 14 oktober 20.00 uur a.s. digitaal in gesprek met de Nunspeetse jongeren.


6 oktober 2020, 11.25 uur

Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt ons allemaal en volhouden is lastig. Vandaag start de periode van 'Aandacht voor elkaar', met initiatieven en persoonlijke verhalen om elkaar door deze tijd te helpen. Doe mee, kijk op aandachtvoorelkaar.nl.


5 oktober 2020, 13.24 uur

Mondkapje verplicht in publieke ruimtes gemeentehuis

In verband met het coronavirus moet u in de openbare ruimtes van het gemeentehuis een mondkapje dragen, voor uw en onze veiligheid. Geen mondkapje bij u? Er ligt er één voor u klaar bij de ingang van het gemeentehuis. Alvast bedankt voor je medewerking!

Contact