HOME  |  Inwoner  |  Duurzaamheidslening

Duurzaamheidslening

Comfortabeler wonen en de energierekening omlaag

In deze financieel uitdagende tijd is het goed om na te gaan op welke manieren u uw vaste lasten kunt verminderen. Een van die manieren wint steeds meer aan populariteit: het investeren in een energiezuinige woning, goed voor het milieu en uw portemonnee. U kunt als woningeigenaar met energiebesparende maatregelen bovendien het waardebehoud van uw woning mogelijk positief beïnvloeden en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.

Duurzaamheidslening van de gemeente Nunspeet

De Duurzaamheidslening is bedoeld voor particulieren die tegen een lage rente geld willen lenen om duurzaam te kunnen investeren in bijvoorbeeld isolatie, het opwekken van duurzame energie in een warmtepomp voor warmte/koudeopslag, zonnepanelen op daken en de bijbehorende spanningsomvormer of zonneboiler. De gedachte is dat u met de besparing op uw energierekening de lening kunt aflossen.

De gemeente doet de eerste toets, maar het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) verstrekt en beheert de toegekende Duurzaamheidslening. De toekenning van de lening geschiedt onder voorbehoud van een positief advies van SVn. Lees meer

Download de gemeentelijke Verordening Duurzaamheidslening

U kunt uw aanvraag digitaal doen. U heeft hiervoor DigiD nodig

Aanvraagformulier Duurzaamheidslening DigiDDownload het pdf-aanvraagformulier

Energiebespaarlening

Ook de energiebespaarlening zorgt ervoor dat de kosten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie niet in een keer opgebracht hoeven te worden. Het uitgangspunt is dat u met de besparing op energiekosten de lening aflost. Op een aantal punten verschillen de regelingen. Zo is het met de Energiebespaarlenig niet mogelijk alleen in zonnepanelen te investeren. U kunt de Energiebespaarlening zelf aanvragen via www.ikinvesteerslim.nl. Lukt het niet digitaal? Download dan hier het papieren formulier.