HOME  |  Inwoner  |  Hebt u ondersteuning nodig?

Hebt u ondersteuning nodig?

Wet maatschappelijke ondersteuning

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig meedoen in de maatschappij. Voor bepaalde groepen mensen is dit niet altijd makkelijk. Denk aan ouderen of mensen met een lichamelijke of psychische beperking. Deze mensen kunnen ondersteuning krijgen. Zo kunnen ze zo veel mogelijk zelf blijven doen.

Hebt u ondersteuning nodig?

Kunt u door een ziekte, een beperking of door ouderdom niet meer alles zelf doen? Hebt u ondersteuning nodig? Meldt u zich dan bij de gemeente. Dit kan op de volgende manieren:

 • Klik hier voor het digitale meldformulier Wmo om direct een melding te doen.
   
 • Meld u zich bij de receptie in het gemeentehuis. Geef aan dat u een melding voor de Wmo wilt doen.
   
 • Bel met de gemeente via (0341) 25 99 11.
   
 • E-mail naar de gemeente via wmoloket@nunspeet.nl. Geef in de e-mail aan dat u een melding voor de Wmo wilt doen en wat uw ondersteuningsvraag is.
   
 • Stuur een brief met als onderwerp ‘melding Wmo’ naar de gemeente Nunspeet, postbus 79, 8070 AB in Nunspeet.
   
 • U kunt ook een pdf-aanmeldformulier downloaden.

Geeft u bij de melding in elk geval uw naam en contactgegevens door, zodat wij u kunnen bereiken om een afspraak met u te maken.

Binnen vijf werkdagen nadat de melding bij ons is binnengekomen, nemen we (als u een telefoonnummer hebt doorgegeven) telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Het gesprek vindt bij u thuis plaats. Als u dat prettiger vindt, kunt u ook naar het gemeentehuis komen. U kunt dat aangeven als u gebeld wordt om een afspraak in te plannen.

Bijlage persoonlijk plan

Hebt u ideeën over de oplossing voor ondersteuning? Dan kunt u deze kwijt in een persoonlijk plan. Voeg het plan toe aan de melding of stuur het binnen zeven dagen na uw melding aan de gemeente. Het indienen van een persoonlijk plan is niet verplicht. Een cliëntondersteuner kan u helpen bij het opstellen van een persoonlijk plan.

Iemand meenemen: cliëntondersteuning

U kunt tijdens het gesprek een bekende vragen bij het gesprek met de gemeente aanwezig te zijn. Dit kan ook een onafhankelijk persoon zijn, een cliëntondersteuner.