HOME  |  Inwoner  |  Herinrichting De Brink Elspeet

Herinrichting De Brink Elspeet

De Brink in Elspeet krijgt een nieuw gezicht. De Brink wordt groen opgezet en krijgt nieuwe bestrating en straatmeubilair. Ook komen er betere oversteekvoorzieningen en wordt rekening gehouden met het ruimtegebruik van standplaatshouders en het parkeren. Ook de aanpak van de wateroverlast, een belangrijk thema in Elspeet, is meegenomen in dit plan.

Wat zijn de werkzaamheden?

Het gebied van de Brink en delen van de Apeldoornseweg, Vierhouterweg, Nunspeterweg, Staverdenseweg en Uddelerweg wordt voorzien van nieuwe bestrating. In het kader van het verminderen van de wateroverlast wordt een nieuw regenwaterriool aangelegd en het straatwerk wordt zo gemaakt dat het water makkelijk kan wegstromen. Ook krijgt de Brink nieuwe bomen en beplanting en komt er nieuw straatmeubilair.

Aannemer voor de herinrichting van de Brink is de firma Hoornstra Ophof infra.

Periode van de werkzaamheden, verkeershinder en overlast

Eind januari 2018 starten de werkzaamheden op de Brink en rond het museum (fase 1). Dit is het gebied bij de drogist DA, kledingzaak Lilyfield en huize Hanna en de hoek Nunspeterweg/Staverdenseweg. Vanaf eind februari 2018 wordt gewerkt aan de oostzijde van De Brink op de Vierhouterweg, Apeldoornseweg en Binnenweg en aan de voorzijde van restaurant Op de Brink (fase 2 en 3).

Wanneer dat gereed is, volgt in april 2018 de Uddelerweg (fase 4 en 5).

Fasering (onder voorbehoud)

Gedurende de verschillende fasen worden omleidingsroutes ingesteld voor het doorgaand verkeer en rijden lijnbusdiensten tijdelijk andere routes. Uiteraard proberen wij de overlast van de winkels, woningen en horeca te beperken. Aannemer Hoornstra Ophof en de gemeente houden de omwonenden op de hoogte en verzorgen ook eventuele noodvoorzieningen.

Het streven is om uiterlijk eind mei 2018 klaar te zijn met de werkzaamheden.

Aanpassing parkeermogelijkheden

Wanneer het werk gereed is, wordt er in het gebied een parkeerschijfzone (blauwe zone) ingesteld waar men, met parkeerschijf, maximaal 2 uur kan parkeren. De parkeerplaatsen komen langs de Uddelerweg. Het parkeren op de Brink zelf is daardoor niet meer mogelijk.

Meer informatie

Voor meer informatie over de herinrichting van de Brink kunt u terecht op de website van de gemeente Nunspeet. Het faseringsplan, de omleidingsroutes, ontwerptekeningen en impressies van de verschillende te gebruiken materialen vindt u ook onderaan deze pagina.

Impressie 1

Impressie 2

Beplantingsplan

Plankaart

Faseringen

Fase 1

Fase 2

Fase 3

Fase 4

Fase 5

Contactgegevens

Firma Hoornstra Ophof
Hoofduitvoerder: C. Mulder
Telefoon: (055) 36 000 21