HOME  |  Inwoner  |  Trouwen of een geregistreerd partnerschap in Nunspeet

Trouwen of een geregistreerd partnerschap in Nunspeet

Nunspeet is een mooie gemeente. Om te wonen, te werken, te recreëren... maar ook zeker om te trouwen/geregistreerd partnerschap aan te gaan. De trouwzaal in het gemeentehuis is een smaakvol ingerichte ruimte waar al veel (bruids)paren elkaar het jawoord hebben gegeven. U kunt ook trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan op een van onze buitengewone locaties. In Hulshorst: Het Koetshuis en de Beyaerd. In Nunspeet: Villa Vennendal en De Hoeve van Nunspeet. In Vierhouten: The Novice en Hotel De Mallejan. In Elspeet: Veluwe Hotel Stakenberg.

Locaties

Gemeentehuis
Wilt u kijken of het gemeentehuis beschikbaar is? Dat kan, dan klikt u ook op deze link en vervolgens klikt u op: Beschikbaarheid.
Buitengewone trouwlocaties
Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan op een van de buitengewone trouwlocaties van de gemeente Nunspeet? Neemt u dan eerst contact op met de eigenaar/beheerder van de trouwlocatie om te kijken of de datum nog beschikbaar is. Voordat u digitaal aangifte doet, moet u eerst een reserveringsformulier invullen bij de trouwlocatie. Hebt u geen reserveringsformulier, dan is uw digitale aangifte (nog) niet definitief.

Let op: Voordat u digitaal aangifte doet, moet u eerst een reserveringsformulier invullen bij de trouwlocatie. Hebt u geen reserveringsformulier, dan is uw digitale aangifte (nog) niet definitief.

Procedure

Digitaal melden van uw huwelijk/geregistreerd partnerschap, waarbij u ook de datum reserveert en verdere praktische zaken rondom uw huwelijk/geregistreerd partnerschap regelt.

Digitaal melden huwelijk/geregistreerd partnerschap

U kunt NIET digitaal aangifte doen als:

Als u in het buitenland bent geboren of u woont in het buitenland en/of u hebt niet de Nederlandse nationaliteit. Neemt u in dat geval ruim voor de huwelijksdatum/datum van geregistreerd partnerschap contact op met de gemeente. Als er documenten uit het buitenland moeten komen, raden wij u aan hierover vroegtijdig informatie in te winnen bij de afdeling Dienstverlening.

De wachttijd voor het opvragen van documenten vanuit het buitenland kan namelijk oplopen.

Als u alle vereiste documenten heeft laten beoordelen door de ambtenaar van de afdeling Dienstverlening kunt u schriftelijk melding doen van uw voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap.

Is een van onderstaande punten op u van toepassing?

  • Een van beide echtgenoten bezit niet de Nederlandse nationaliteit.
  • Een of beide echtgenoten is niet gemeenschapsonderdaan.
  • Een of beide echtgenoten beschikt niet over een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd.
  • U woont permanent in het buitenland.

Gebruik dan dit meldingsformulier .

Let op: dit formulier moet uiterlijk 14 dagen voor de huwelijksdatum ingevuld en ondertekend in het gemeentehuis zijn ingeleverd.

Is bovenstaande informatie niet op u van toepassing, dan kunt u digitaal aangifte doen van uw huwelijk/geregistreerd partnerschap.

Klik op de volgende link

https://iburgerzaken.nunspeet.nl/gaas-web/server/start/StartHuwelijk

U reserveert datum, tijdstip en locatie en geeft aanvullende gegevens met betrekking tot uw huwelijk/geregistreerd partnerschap.

Houd uw DigiD bij de hand. Hebt u geen DigiD, dan kunt u deze aanvragen bij de Belastingdienst (uw DigiD is dan met vijf dagen in uw bezit).

Vooraf moeten de kopieën van legitimatiebewijzen van beide partners en van de getuigen (maximaal 4) zijn gescand. Deze moet u tijdens de aangifte in het programma uploaden. Ook kunt u op onze website de voorbeelden van de trouwboekjes vooraf bekijken: deze keuze moet u ook al ingeven. De kosten voor het huwelijk/geregistreerd partnerschap moeten meteen worden betaald via iDeal.

Nadat u de digitale aangifte hebt afgerond, ontvangt u per e-mail een bevestiging van de reservering. Het is belangrijk dat u de gegevens in deze e-mail goed controleert.

Beschikt u niet over internet of wilt u op heel korte termijn (binnen twee tot zes weken) trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan, neemt u dan eerst contact op met de afdeling Dienstverlening.

 In dat geval u kunt via deze link:t meldingsformulier een schriftelijke melding doen.

Let op: dit formulier moet uiterlijk 14 dagen voor de huwelijksdatum ingevuld en ondertekend in het gemeentehuis zijn ingeleverd.

Wijziging huwelijkse/partnerschapsvoorwaarden per 1 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 is alleen het vermogen (bezittingen en schulden) dat de echtgenoten(lees ook partners) vanaf trouwdatum opbouwen en het vermogen dat ze voor de trouwdatum gezamenlijk hadden onder de gemeenschap van goederen vallen als ze getrouwd zijn. Voor meer informatie hierover, kunt u terecht op de website www.rijksoverheid.nl en dan zoeken onder Op welke manieren kan ik trouwen.