Nieuws

De gemeentelijke berichten en officiële bekendmakingen worden wekelijks op dinsdag gepubliceerd in Nunspeet Huis aan Huis en op deze site als pdf-bestand.

RTV Nunspeet

RTV Nunspeet is de publieke omroep voor de gemeente Nunspeet. Via RTV Nunspeet zijn onder meer live de vergaderingen van de gemeenteraad te volgen.

Website: www.rtvnunspeet.nl
Telefoon: (0341) 25 81 33
Ether frequentie: 105.9 FM
Kabelfrequentie: 93.1 FM


Nieuwsberichten van de gemeente

De Nunspeetse weekmarkt wordt met ingang van donderdag 28 mei a.s. tijdelijk op het marktplein én het Whemeplein en een deel van de Ds. De Bouterlaan worden gehouden.

Weekmarkt verspreid

Ook komen er geen kramen langs winkels te staan. Hierdoor is een ruime opzet mogelijk waardoor ook de non-foodkramen weer aanwezig kunnen zijn op de weekmarkt.

Het college van B&W van Nunspeet heeft hiertoe besloten nadat door het nemen van extra maatregelen de noodzakelijke afstand tussen marktbezoekers onderling in acht kan worden genomen. Zo zijn de looppaden tussen de kramen minimaal 4 meter. Zit- of sta-gelegenheden zijn niet toegestaan. Voedsel dat vers wordt bereid, mag niet op de markt worden genuttigd. Daarbij houden extra toezichthouders de naleving van de maatregelen in de gaten houden, en – indien nodig – mensen daarop aanspreken.

Verantwoordelijk wethouder Mark van de Bunte legt uit: “Met de genomen extra maatregelen is het voor iedereen ruimschoots mogelijk om zich op de weekmarkt aan de 1,5 meter onderlinge afstand te houden. Daarnaast verzoeken wij iedereen zo veel mogelijk alleen te komen en de richtlijnen goed in acht te blijven nemen”.

De gewijzigde (tijdelijke) opzet van de weekmarkt wordt elke week geëvalueerd.

De indeling van de weekmarkt (jpg, 194.95 KB) per 16 juni a.s.

Contact