Veelgestelde vragen

  • Informatie voor ondernemers en ZZP'ers vindt u op deze pagina

  • Veelgestelde vragen naar aanleiding van noodverordening met betrekking tot recreatieterreinen (gasten en eigenaars)


Afval

Het afval wordt gewoon opgehaald.

Belastingen

De aanslagen toeristenbelasting 2019 worden minimaal 2 maanden uitgesteld (deze zouden eind maart worden opgelegd). De voorlopige aanslagen toeristenbelasting 2020 worden later opgelegd en de hoogte (normaal 90%) wordt nader bekeken.

Uitstel betaling gemeentelijk belastingen voor ondernemers en ZZP-ers

Ondernemers en ZZP-ers die problemen voorzien met het voldoen aan hun betalingsverplichtingen aan gemeentelijke belastingen, veelal voor eind maart, worden opgeroepen zich te melden via invordering@nunspeet.nl. In het bericht kan de ondernemer/zzp-er om uitstel van betaling vragen en uitleggen hoe men door de uitbraak van corona niet tijdig aan de betalingsverplichting kan voldoen. De gemeente Nunspeet zal coulant omgaan met uitstel van betaling en betalingsregelingen voor deze groepen.

Bereikbaarheid

Het gemeentehuis is vanaf dit moment alleen in de ochtend geopend (van 08.30 tot 12.30 uur) voor bezoek op afspraak. ’s Middags zijn we gesloten.
Plan alleen een afspraak als het spoed heeft. U kunt een afspraak alleen per telefoon maken via (0341) 25 99 11. U kunt online geen afspraak inplannen.

  • Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts en heeft u een afspraak bij de gemeente? Dan verzoeken wij u vriendelijk om de afspraak te wijzigen of te annuleren

  • Als u al een afspraak heeft gepland in de middag, nemen wij contact met u op om deze te verplaatsen naar de ochtend of om deze afspraak uit te stellen

Wij blijven telefonisch bereikbaar tussen 08.30 en 16.30 uur.
Wij vragen hiervoor uw begrip.

De gemeentewerf is gesloten.

Bijstand

Inwoners met vragen over werk en inkomen, kunnen de vragen per mail stellen: participatie@nunspeet.nl.

Komt u als zelfstandig ondernemer in (tijdelijke) financiële problemen waardoor uw onderneming in gevaar komt? Of moet u uw bedrijf beëindigen omdat het niet langer levensvatbaar is? Of bent u een startende ondernemer met een uitkering en wilt u startkapitaal aanvragen? Dan kunt u misschien bijstand voor zelfstandigen krijgen. Neem hiervoor contact op met j.boonstra@nunspeet.nl

Geboorte

U kunt digitaal uw geboorteaangifte doen. Lukt dit niet, dan kunt u telefonisch een afspraak maken via (0341) 25 99 11.

Evenementen/bijeenkomsten – meer dan 100 personen

U bent zelf verantwoordelijk om bezoekers te informeren dat het evenement niet door gaat. De impact is groot. Wanneer evenementen/bijeenkomsten met meer dan 100 bezoekers toch doorgaan, kan een aanzienlijke boete op worden opgelegd. Door de VNOG is een noodverordening afgegeven.

De gemeente Nunspeet last alle eigen georganiseerde evenementen tot en met 6 april 2020 af.

Evenementen/bijeenkomsten – minder dan 100 bezoekers

Organisatoren staat het uiteraard vrij om uit eigen initiatief activiteiten af te lasten, dan wel te verplaatsen naar een ander moment. Om deze afweging te kunnen maken kunnen zij gebruik maken van het landelijk (bestuurlijk) afwegingskader.

Horeca

Afhalen en bezorgen mag, maar alle zitgelegenheden zijn gesloten. Dit geldt ook voor de terrassen.

Huwelijken/partnerschappen

In het gemeentehuis: de (kosteloze) huwelijken in het gemeentehuis gaan door. Wel zijn er aanvullende regels. Max. 25 personen in de trouw- of raadzaal.
Op externe locaties: huwelijken op externe locaties hebben veelal een horecabestemming en zijn dus grotendeels gesloten. Tijdens de huwelijksvoltrekking kan deze locatie geopend worden en kan de huwelijksvoltrekking doorgaan. Wij raden u aan het aantal genodigden te beperken en voldoende afstand te houden. 
Op eigen locaties: wij raden u aan het aantal genodigden te beperken en voldoende afstand te houden.

Ondernemers

Voor ondernemers is een aparte pagina ingericht met informatie over werktijdverkorting e.d.

Sociale contacten

Openbare speelveldjes worden massaal bezocht. Met dit weer en het feit dat de scholen dicht zijn, is het begrijpelijk dat mensen naar buiten gaan. Houd rekening met elkaar: beperk het contact, houd 1,5 meter afstand.

Sportparken en recreatiecentra

Alle activiteiten in Sport- en Recreatiecentrum De Brake, Sporthal Feithenhof, de gymzalen Vierhouterweg en Piersonstraat en de Sportzaal Op de Heide gaan niet door. De sportparken en recreatiecentra zijn gesloten tot en met 6 april 2020.

Uitkeringen

Werknemers die door de gemeente zijn geplaatst in het kader van de participatiewet zijn benaderd door de consulent. Hun uitkering wordt niet stopgezet.

Uitvaarten

Voor onze drie begraafplaatsen Nunspeet-West, Nunspeet-Oost, en Elspeet hanteren we als richtlijn dat maximaal 30 personen aanwezig zijn. Ter bescherming van onze eigen medewerkers wordt erop toegezien dat zij voldoende afstand kunnen houden tot de aanwezigen en verzoeken wij u de aanwijzingen van onze beheerder op te volgen.

Weekmarkt Nunspeet

Op de weekmarkt zijn alleen etenswaren te verkrijgen. De kramen zijn ruim opgesteld en hebben voorzieningen getroffen om voldoende ruimte te houden tussen de klanten.

Alle vragen en antwoorden over het coronavirus (COVID-19)

Website RIVM (externe link)
Website GGD NOG (externe link)

PDF van RIVM

Contact

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur