Armoedeconferentie voor vrijwilligers en professionals

Armoede bestaat overal, dus ook in de gemeente Nunspeet. Naar schatting van het CBS moeten in de gemeente Nunspeet ongeveer 450 personen leven van een langdurig laag inkomen. Elke maand puzzelen: ‘Koop ik nieuwe kleren voor de kinderen óf kunnen ze mee op schoolreisje?’ Om armoede aan te kunnen pakken hebben wij heel Nunspeet nodig.

Armoedeconferentie

Samen signaleren we veel meer en kunnen we het gesprek over armoede aan gaan. Laten we het taboe op armoede doorbreken! Kom naar de armoedeconferentie in Het Venster op 19 september a.s..

U kunt op allerlei manieren armoede tegenkomen: een cliënt, een lid van de sportclub, een kerkgenoot en ga zo maar door. Wilt u weten wat de gevolgen van armoede zijn, hoe u armoede signaleert, hoe u het gesprek kunt aan gaan over armoede of welke opties er zijn om met armoede om te gaan? Kom dan zeker.

Wat gaan we doen

We beginnen met een spreekster die vertelt wat armoede met een mens doet. Zij geeft praktische tips over het signaleren van armoede en het bespreekbaar maken van armoede. Vervolgens sluit u aan bij één van de vier workshops:

1)            Kinderen in armoede
2)            Wat en voor wie is schuldhulpverlening?
3)            Gezondheid en armoede
4)            Ervaar armoede zelf (inzicht in keuzes)

Praktische informatie

19 september a.s. is de conferentie in Het Venster, Elburgerweg 15 in Nunspeet. Entree is uiteraard gratis. U bent welkom vanaf 19:30 uur voor een kopje koffie of thee. Om 20:00 uur begint het officiële programma. De avond is rond 22:00 uur afgelopen. Er is gelegenheid om nog even na te praten. Neem gerust belangstellenden mee. Geef u vooraf op - inclusief uw twee voorkeuren voor de workshop – bij Diane Mulderij (gemeente Nunspeet) via d.mulderij@nunspeet.nl. Aanmelden kan tot donderdag 12 september 2019. U kunt bij Diane terecht als u nog vragen heeft via (0341) 25 99 11.

Contact