Fietsparkeerverbod Markt en Dorpsstraat - Nunspeet

In de voetgangerszone op de Markt en in de Dorpsstraat is het vanaf vrijdag 29 mei niet toegestaan om te (brom)fietsen en (brom)fietsen te parkeren tijdens winkeltijden (09.00 – 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur).

Fietsparkeerverbod bord

Het college van B&W heeft dit dinsdagochtend besloten om het centrum zo toegankelijk mogelijk te houden en bezoekers de ruimte te geven.

Naast de bestaande fietsparkeerplaatsen worden tijdelijk fietsparkeerplaatsen ingericht aan de Brinkersweg en de Harderwijkerweg. Daarnaast kan men o.a. parkeren op de bestaande fietsparkeerplaatsen aan de Driestweg, hoek Bergakkerweg/Dorpsstraat, Laan, voor- en zijkant gemeentehuis, bij de Hervormde Dorpskerk en bij de Gereformeerde Gemeente. De tijdelijke fietsparkeerplaats op het marktplein komt hiermee te vervallen.

De ondernemers is gevraagd om alle winkelstallingen zo dicht mogelijk tegen de gevel te plaatsen.

Verder wordt er nog nagedacht over het aangeven van looprichtingen en markeren van wachtruimte voor de winkels.

Burgemeester Van de Weerd: “Met dit besluit geven we bezoekers meer ruimte om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Wij faciliteren hierin, maar het is ook de verantwoordelijkheid voor u als bezoeker van het centrum. Ga erop uit, maar is het te druk: draai dan om. Doe uzelf en elkaar een plezier en kom op een rustig moment, zodat u snel geholpen wordt.”

Het verkeersbesluit geldt tot 1 september 2020. Mocht het tegen die tijd nodig zijn, dan kan het besluit verlengd worden.

Contact