Opnieuw forse schade tijdens rustige jaarwisseling

Evenals vorig jaar verliep de jaarwisseling in de gemeente zonder grote incidenten. De aangerichte schade aan de openbare ruimte is wel opnieuw aanzienlijk.

Schade aan borden en vuilnisbakken door vuurwerk

Evenals vorig jaar verliep de jaarwisseling in de gemeente zonder grote incidenten. Net als landelijk werd er ook in de gemeente aanzienlijk meer vuurwerk afgestoken dan afgelopen jaar, ondanks het vuurwerkverbod.

De aangerichte schade aan de openbare ruimte is opnieuw aanzienlijk. De schade in de week voorafgaand aan oudejaarsdag bedroeg 10.000 euro (8 afvalbakken). Tijdens de jaarwisseling werden 41 kolken (putten), 41 verkeersborden, 8 afvalbakken en een tafeltennistafel vernield door illegaal vuurwerk. Deze schade bedraagt maar liefst 36.100 euro, totaal dus 46.100 euro. Uitgesplitst naar de vier kernen heeft Nunspeet 36.500 euro schade, Elspeet 7.650,00 euro, Hulshorst 1.850,00 euro en Vierhouten 100,00. 
Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 werd er voor ca. 35.000 euro aan schade aangericht door illegaal vuurwerk. 

Burgemeester Van de Weerd: “Ik vind dit schadebedrag bizar. Onze buitendienst sluit uit voorzorg de kledingcontainers en sommige afvalbakken worden op voorhand al verwijderd of afgesloten. We kunnen niet alles weghalen. Gezien de aard van de schade is hier zeker sprake van zwaar illegaal vuurwerk. Handel daarin en bezit daarvan is levensgevaarlijk. De controle daarop zal rond de volgende jaarwisseling nog meer aandacht krijgen. Met het steeds zwaarder wordende illegale knalvuurwerk wordt helaas onnodig veel schade aangericht waar we uiteindelijk met z’n allen voor de kosten opdraaien.”

De politie heeft de vernielingen in onderzoek en vraagt iedereen die iets gezien heeft zich te melden. 
 

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)