Het gemeentehuis en de gemeentewerf zijn vrijdag 29 maart (Goede Vrijdag) en maandag 1 april 2024 (tweede paasdag) gesloten. 

Samen tegen ouderenmishandeling

Vanmiddag tekenden diverse partijen een samenwerkingsovereenkomst Veilig ouder worden.

Wethouder Jennifer Elskamp onderteken

Wethouder Jennifer Elskamp ondertekent de overeenkomst.

Ouderenmishandeling is een relatief onbekend maatschappelijk probleem, omdat er vanwege schaamte en onderlinge (afhankelijkheids)relaties vaak een taboe op rust. Daarom hebben een groot aantal organisaties in de gemeente Nunspeet (zoals welzijn, banken, thuiszorg, kerken, Veilig Thuis, bewindvoerders en huisartsen) de handen ineen geslagen en zich verenigd in de Lokale Alliantie Nunspeet.

Samen willen zij – elk vanuit hun eigen rol – een bijdrage leveren aan het voorkomen en tegengaan van ouderenmishandeling. Door het uitwisselen van ervaringen, delen van kennis, organiseren van publieksvoorlichtingen en bijeenkomsten voor professionals, vrijwilligers en ouderen.

Wethouder Jennifer Elskamp tekende namens de gemeente Nunspeet: “We zijn als gemeente blij dat deze partijen de handen ineen slaan. Het kennen van elkaars aanbod, signaleren en bespreekbaar maken van zorgen rondom ouderenmishandeling maakt dat wij gezamenlijk dit probleem kunnen aanpakken. Niemand mag het slachtoffer worden van ouderenmishandeling.”

Organisaties tekenen de de overeenkomst

Verschillende organisaties tekenen een samenwerkingsovereenkomst (Foto: Bram van de Biezen)

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)