Serie persoonlijke verhalen over ontmoeting en eenzaamheid

Op initiatief van de gemeente Nunspeet is met ingang van 11 augustus acht weken lang elke week een interview met of ervaringsverhaal te lezen van diverse inwoners van de gemeente Nunspeet, onder de noemer ‘In gesprek met Marit’.

Het gaat om inwoners die geraakt zijn door corona, die wel of niet om hulp hebben gevraagd en mensen die zich eenzaam voelen en vertellen over hoe zij ermee omgaan. Ook een aantal medewerkers van verschillende organisaties komt aan het woord vanwege hun betrokkenheid bij en eigen ervaring rondom de thema’s die hiervoor zijn genoemd.

Door een persoonlijk verhaal van een inwoner te delen, hoopt de gemeente andere inwoners te bereiken die geraakt zijn door corona, inwoners die zich eenzaam voelen. Ook wil de gemeente inwoners stimuleren om zich in te zetten op diverse manieren, maar vooral tegen eenzaamheid. De reeks persoonlijke verhalen wordt afgerond in de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober 2020.

Heeft u als inwoner ook een verhaal dat u zou willen delen? Heeft u het moeilijk gehad om overeind te blijven in de afgelopen periode vol angst en verwarring? Of heeft u juist gemerkt dat de contacten die u had versterkt werden? Heeft u zich (vrijwillig) ingezet om het verschil voor een andere inwoner te maken? Neem contact op met Marit door een mail te sturen naar metmarit@gmail.com ofdoor te bellen met 06 51 49 54 71.

Op de pagina Eenzaamheid interviews kunt u vanaf volgende week het eerste interview lezen.

Week tegen Eenzaamheid

Van 1 tot en met 8 oktober 2020 is er de jaarlijkse landelijke Week tegen Eenzaamheid. Ook in Nunspeet wil de gemeente deze week gebruiken om het thema extra onder de aandacht te brengen. Verschillende organisaties zijn al met de voorbereidingen gestart waarbij de nadruk ligt op ontmoeting. In de Week tegen Eenzaamheid kunt u laagdrempelig kennismaken met het diverse activiteitenaanbod van de Nunspeetse organisaties. Meer informatie volgt in september 2020; houdt de berichtgeving in de gaten.

Wilt u zelf ook iets organiseren in de Week tegen Eenzaamheid? Of heeft u ideeën over wat er in de week tegen eenzaamheid zou moeten worden georganiseerd? Neem dan initiatief en deel daarnaast uw idee via waardigouderworden@nunspeet.nl.

Contact