Tijdelijk onderkomen klaar voor opvang weeskinderen Oekraïne

40 uit Oekraïne gevluchte weeskinderen opgevangen in kantoor voormalige GPS.

Opvang GPS

Opvang voormalige GPS weeskinderen Oekraïne

De werkzaamheden om het leegstaande kantoor van de voormalige GPS (nu Mudde-Kok) geschikt te maken voor opvang zijn afgerond. De 40 uit Oekraïne gevluchte weeskinderen die al enkele weken waren ondergebracht in hotel De Hoeve van Nunspeet hebben hun intrek genomen in hun nieuwe (tijdelijke) onderkomen.

Met een grote inzet van veel vrijwilligers vanuit het platform ‘Nunspeetbiedtonderdak’ en de hulp van veel bedrijven zijn de voormalige kantoorruimtes omgebouwd tot een goed onderkomen voor deze groep en hun begeleiders, waar ze zich in belangrijke mate zelf kunnen redden.  

Coördinator Erik de Weerd (Nunspeetbiedtonderdak) is onder de indruk van het vele werk dat in korte tijd verzet is. “En dan gaat het niet alleen om het schoonmaken en schilderen van de verblijven, maar ook aanpassen van sanitair, de installaties, het in orde maken van de brandveiligheid, maar ook het plaatsen van meubilair zoals bedden, tafels en stoelen”.

Wethouder Leen van der Maas is trots op het eindresultaat: “Prachtig om te zien hoe gezamenlijk de schouders worden gezet onder zo’n klus. We hopen dat de opvang zo kort mogelijk gaat duren, maar voor de komende periode heeft deze groep weeskinderen met hun begeleiders een goed onderdak. Ik vind het hartverwarmend om te zien hoe vele vrijwilligers en het bedrijfsleven dit gezamenlijk in korte tijd mogelijk hebben gemaakt”, aldus Van der Maas.

Erik van de Weerd en Leen van de Maas

Erik van de Weerd en Leen van de Maas bij opvang in GPS

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)