Tijdelijke afsluiting Elspeterweg februari 2024 - afsluiting Eperweg

Door werkzaamheden aan de spoorwegovergang beperkt gebruik Elspeterweg.

Stationsomgeving - Elspeterweg

De spoorwegovergang Elspeterweg gaat verdwijnen en maakt plaats voor een onderdoorgang onder het spoor. Hiervoor is het nodig dat de rotonde Elspeterweg/Plesmanlaan wordt verlaagd.
Als gevolg van deze werkzaamheden zal de Elspeterweg in de periode 29 januari- 23 februari 2024 alleen te gebruiken zijn in noordelijke richting, dus vanaf de A28 naar het centrum. Hiervoor zal een tijdelijke ‘bypass’ worden aangelegd, rond het Veluwetransferium. Deze maatregel geldt niet voor vrachtwagens, die kunnen vanaf de A28 alleen Nunspeet bereiken via de afslag Eperweg. Op enkele momenten zal de Elspeterweg volledig afgesloten zijn.
Verkeer vanuit centrum Nunspeet naar de A28 wordt omgeleid via de Eperweg. Vanuit Harderwijk is de adviesroute de Harderwijkerweg.

Afsluiting Eperweg (29 januari – 24 februari)

Werken met omleidingsroutes betekent dat we verder moeten kijken dan alleen de stationsomgeving. Om de verkeersveiligheid op het omliggende wegennet te garanderen, zijn we genoodzaakt om de N795 (Eperweg/Soerelseweg) van en naar Epe af te sluiten vanaf A28 – afslag 15 (tot rotonde N309/Elburgerweg). Dit betekent dat het vanaf de afslag 15 niet meer mogelijk is om van en naar Epe te rijden. Doorgaand verkeer vanuit Epe wordt omgeleid over de N309/Elburgerweg richting ’t Harde. Deze afsluiting is nodig om de verkeersintensiteit op het kruispunt te verlagen om zo te zorgen voor een veilige verkeerssituatie en opstopping op de snelweg te voorkomen. Deze afsluiting duurt in totaal vier werken (week 5 tot en met week 8). Het verkeer wordt omgeleid via de snelweg A28 – afslag 16 (’t Harde / Elburg / Oldebroek).

Omleidingsroute vrachtverkeer

We stellen tijdens de werkzaamheden in week 5 tot en met week 8 een omleidingsroute in voor doorgaand vrachtverkeer. Het vrachtverkeer wordt omgeleid via A28 afslag 15 (Nunspeet-Oost / Epe) – Eperweg en vice versa. Het bestemmingsverkeer Plesmanlaan (zoals bevoorrading en leveranties bedrijven) is wel mogelijk. Vrachtverkeer met bestemming industrieterrein Feithenhof of industrieterrein Lepelingen worden geadviseerd te rijden via Harderwijk of Elburg.

Adviesroute

We adviseren het verkeer vanuit Zwolle om te rijden via Elburg. Het verkeer vanuit Amersfoort adviseren we te rijden via Harderwijk (stippellijn).

Door het beperkte gebruik van de Elspeterweg zal de afrit A28 Eperweg tijdelijk drukker worden. Om opstoppingen op de A28 te voorkomen zal vanuit verkeersveiligheidsoogpunt (dringend advies van Rijkswaterstaat) de Eperweg vanaf de A28 richting Epe tot aan de rotonde bij Soerelseweg/Tongerenseweg tijdelijk worden afgesloten. Dit zorgt voor een goede doorstroming op de afslag A28 Eperweg. Verkeer van en naar Epe kan omrijden via ’t Harde (N309, over ‘de knobbel’).

De maatregelen op een rijtje

29 januari – 23 februari    
Elspeterweg éénrichtingsverkeer van A28 richting centrum (vrachtverkeer alleen via A28 afrit Eperweg)

29 januari - 24 februari
Eperweg afgesloten

13 februari – 16 februari    
Tussen 10.00 en 15.00 uur Elspeterweg volledig afgesloten

24 februari                         
Elspeterweg gehele dag afgesloten

2 maart – 4 maart (05.00 uur)     
Dit weekend is de Elspeterweg volledig afgesloten

Genoemde maatregelen hebben nagenoeg geen consequenties voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen in deze periode grotendeels het bestaande voet- en fietspad langs de Elspeterweg blijven gebruiken.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact